Ο Δανός σώθηκε χάρη στην άμεση χρήση του απινιδωτή, τη συσκευή που προκαλεί ηλεκτρικό σοκ υψηλής ενέργειας στην καρδιά και σύμφωνα με μελέτες σε αντίστοιχα καρδιακά επεισόδια ανεβάζει το ποσοστό επιβίωσης στο 70%

Το σοκαριστικό συμβάν με την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν στον αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία, σόκαρε τον πλανήτη. Ωστόσο, εκτός από το γεγονός ότι ο 29χρονος κατάφερε να επιζήσει είχε ένα ακόμα θετικό.

Ο Δανός σώθηκε χάρη στην άμεση χρήση του απινιδωτή, τη συσκευή που προκαλεί ηλεκτρικό σοκ υψηλής ενέργειας στην καρδιά και σύμφωνα με μελέτες σε αντίστοιχα καρδιακά επεισόδια ανεβάζει το ποσοστό επιβίωσης στο 70%.

Σύμφωνα με το BBC, μετά το επεισόδιο του Έρικσεν οι πωλήσεις στους απινιδωτές ανέβηκαν κατακόρυφα στη Βρετανία.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Μάρτιν Φέιγκαν, γραμματέας του Community Heartbeat Trust, αποκάλυψε ότι παρακίνησε τον κόσμο να αποκτήσει απινιδωτή, προσέχοντας όμως να πάρει τον σωστό τύπο και να εκπαιδευτεί στη χρήση του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ιδανικά θα πρέπει να υπάρχει ένας απινιδωτής σε κάθε 200 μέτρα στα αστικά κέντρα, κάτι που για την ώρα πάντως μοιάζει μακρινό.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr