Σάββατο 02 Δεκεμβρίου 2023
weather-icon 21o
Ελαιόλαδο Κρήτης: Οδεύει προς ευρωπαϊκή έγκριση για ΠΓΕ

Ελαιόλαδο Κρήτης: Οδεύει προς ευρωπαϊκή έγκριση για ΠΓΕ

Ο φάκελος έγκρισης για ΠΓΕ για το ελαιόλαδο Κρήτης παίρνει το δρόμο της έγκρισης σε δεύτερο βαθμό και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ικανοποίηση στην Περιφέρεια Κρήτης, αλλά και στο σύνολο των συνεταιριστικών και ιδιωτικών φορέων που δραστηριοποιούνται την τυποποίηση του κρητικού ελαιολάδου, προκάλεσε η απόρριψη της ένστασης που είχε υποβάλει ο ΣΕΒΙΤΕΛ στον φάκελο για την κατοχύρωση του έξτρα παρθένου κρητικού ελαιόλαδου ως προϊόντος με Προστασία Γεωγραφικής Ένδειξης.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιολάδου ζητούσε να δοθεί η δυνατότητα τυποποίησης του κρητικού ΠΓΕ ελαιόλαδου και εκτός Κρήτης, σε αντίθεση με τα όσα προβλέπονται στον φάκελο, που έχουν από κοινού υποβάλει και υποστηρίξει Περιφέρεια Κρήτης και συνεταιριστικές οργανώσεις.

Μετά από την απόρριψη της ένστασης και την σχετική απόφαση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο φάκελος παίρνει το δρόμο της έγκρισης σε δεύτερο βαθμό και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Απόφαση – σταθμό για το κρητικό ελαιόλαδο χαρακτήρισε την απόρριψη της ένστασης, μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου Σταύρος Γαβαλάς, ο οποίος, αφού επιβεβαίωσε την εξέλιξη, ανέφερε ότι η Προστασία Γεωγραφικής Ένδειξης με το brand name της Κρήτης θα είναι ένα ισχυρό διαβατήριο για το ποιοτικό κρητικό ελαιόλαδο προς τις αγορές του εξωτερικού. Επανέλαβε δε, ότι με την αποκλειστική τυποποίηση του ΠΓΕ ελαιόλαδου Κρήτης στο νησί διευκολύνεται η ιχνηλασιμότητα του προϊόντος και επιτρέπεται η ποιοτική του διασφάλιση, χωρίς αν αποκλείεται από τη διαδικασία οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος.

Για την εξέλιξη αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις καθώς το μεσημέρι θα γίνει συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων με τον περιφερειάρχη Κρήτης, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις και τα επόμενα βήματα.

Sports in

A piece of Art…eta

Βλέποντας κάποιος το γκολ που σημείωσε ο Όντεγκαρντ στο 13’ δεν μπορεί να αναφωνήσει ότι πρόκειται για έργο τέχνης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Σάββατο 02 Δεκεμβρίου 2023