Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σέρχιο Ράμος: Το αντίο του βασιλιά - Η μυθική καριέρα του στη Βασίλισσα Ρεάλ

Σέρχιο Ράμος: Το αντίο του βασιλιά – Η μυθική καριέρα του στη Βασίλισσα Ρεάλ

Ο Σέρχιο Ράμος αποφάσισε βάλει οριστικό τέλος στη μεγάλη του καριέρα στην… αγαπημένη του Ρεάλ Μαδρίτης. Κάνουμε μία αναδρομή στη πορεία του που θα μείνει για πάντα στην χαραγμένη ιστορία του συλλόγου…

Όλα τα ωραία φτάνουν κάποια στιγμή στο τέλος τους… Καλώς ή κακώς έτσι είναι. Όπως και η καριέρα του Σέρχιο Ράμος στη Ρεάλ Μαδρίτης. Από χθες το βράδυ έγινε επίσημο το τέλος του 34χρονου κεντρικού αμυντικού από την ομάδα της Μαδρίτης. Μετά από 16 ολόκληρα χρόνια, οι δύο πλευρές αποφάσισαν να βάλουν τέλος σε μία τεράστια σχέση αγάπης και πολλών επιτυχιών.

Ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών στην ιστορία του συλλόγου, χωρίς καμία αμφιβολία. 671 συμμετοχές, 101 γκολ και 22 τρόπαια. Τέσσερα Champions League, πέντε πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα. Ασύλληπτος, μοναδικός, αρχηγός. Σέρχιο Ράμος.

Η αρχή του ταξιδιού

Why Real Madrid Must Resist Any Transfer Interest in Sergio Ramos | Bleacher Report | Latest News, Videos and Highlights

Το καλοκαίρι του 2005, η Ρεάλ δαπανούσε 27 εκατομμύρια ευρώ για το… Next big thing του ισπανικού ποδοσφαίρου. Η Βασίλισσα έδινε 27 εκατομύρια στη Σεβίλλη για χάρη του Σέρχιο Ράμος ο οποίος είχε δείξει πως ήταν έτοιμος για μεγάλα πράγματα…

Δεν άργησε και το ντεμπούτο του, καθώς λίγες εβδομάδες αργότερα ο 19χρονος Ράμος φόρεσε για πρώτη φορά τη λευκή φανέλα της Ρεάλ. Η Βασίλισσα ηττήθηκε με 3-2 από τη Θέλτα, ωστόσο ο Σέρχιο Ράμος θα θυμάται για πάντα εκείνη τη μέρα. Η μέρα που ξεκίνησαν όλα…

Με… ελληνικό άρωμα το πρώτο του γκολ

Galatasaray v Real Madrid: 7 Key Facts & Stats to Impress Your Mates Ahead of Champions League Clash | 90min

Αφού έκανε το ντεμπούτο του, ο Ράμος σκόραρε και το πρώτο του γκολ λίγο καιρό αργότρα. Αντίπαλος του; Ο Ολυμπιακός. Στις 5/12 του 2005, ο Ράμος σκόραρε απέναντι στους Ερυθρόλευκους στο Καραϊσκάκη για τους ομίλους του Champions League, ωστόσο ο Ολυμπιακός έφερε… τούμπα το ματς και με μία φοβερή γκολάρα του Μπουλούτ αλλά και ακόμη ένα τέρμα του Ριβάλντο, επικράτησε με 2-1!

Η πρώτη κούπα

Sergio Ramos' Best Goals for Real Madrid - Ranked

Φυσικά, ο Ράμος περίμενε για την πρώτη του κούπα. Το πρώτο τρόπαιο από τα 22 που κατάφερε να κατακτήσει σε αυτά τα 16 χρόνια στην ισπανική πρωτεύουσα. Πότε ήρθε λοιπόν η πρώτη του ομαδική διάκριση;

Τη σεζόν 2006/07. Παρότι η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα τερμάτισαν ισόβαθμες στην κορυφή με 76 βαθμούς, η Ρεάλ υπερτερούσε στα μεταξύ τους και έτσι ο τίτλος της La Liga κατέληξε στη Μαδρίτη, με τον Ράμος να σηκώνει έτσι την πρώτη του κούπα!

Το ξύλο στον Μέσι και σε όλη την Μπαρτσελόνα

Top 3 Sergio Ramos Red Cards in El Clásico - Page 2

Είναι μαζί με τον Λιονέλ Μέσι, οι δύο ποδοσφαιριστές με τις περισσότερες συμμετοχές στα Clasico. Από 45 ο καθένας. Ο Ράμος θα λείψει σίγουρα και στους φιλάθλους της Μπαρτσελόνα. Ήταν ο άνθρωπος που έβαζε… φωτιά στα παιχνίδια.

Συνήθως με κάποια κλωτσιά. Όπως… αυτές που είχε ριξει στα τέλη του 2010, σε εκείνο το επικό 5-0 της Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νόου». Ο Ράμος έριξε μία… τρελή κλωτσιά στον Μέσι και κάπου εκεί το απόλυτο… χάος.

Ξάπλωσε τον Πουγιόλ με χαστούκι και έσπρωξε τον Τσάβι. Η κόκκινη ήταν προφανώς το λιγότερο που θα μπορούσε να δεχτεί…

Τα δύο γκολ στον ημιτελικό με την Μπάγερν

Early Ramos brace, Ronaldo goal has Bayern Munich near elimination - Follow Live - ProSoccerTalk | NBC Sports

Η Ρεάλ είχε επικρατήσει στον πρώτο ημιτελικό της Μαδρίτης με μόλις 1-0 απέναντι στην Μπάγερν και πήγαινε στη ρεβάνς χωρίς μεγάλη σιγουριά. Ωστόσο ο Σέρχιο Ράμος μίλησε και καθάρισε… μπαμ μπαμ!

Ο Ισπανός σκόραρε δύο γκολ στο πρώτο 20λεπτο και ουσιαστικά τελείωσε την υπόθεση πρόκριση, κλειδώνοντας έτσι τη θέση της Βασίλισσας στον τελικό της Λισαβόνας!

92:48

Sergio Ramos tells the secret of the header of La Décima with Real Madrid - World Today News

92:48. Ήταν το λεπτό στο οποίο ο Σέρχιο Ράμος σκόραρε στον μεγάλο τελικό του Champions League το 2014 στη Λισαβόνα. Όταν ο Ισπανός στόπερ έγραψε ιστορία. Όταν έκανε το 1-1 στις καθυστερήσεις απέναναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης και έστελνε το ματς στην παράταση, όπου η Ρεάλ σφράγισε το… Decima.

Με διαφορά το μεγαλύτερο και πιο χαρακτηριστικό γκολ στη μεγάλη καριέρα του Σέρχιο Ράμος και ένα από τα πιο σημαντικά γκολ στην ιστορία ολόκληρης της Ρεάλ Μαδρίτης. Απολαύστε το…

Το έκανε ξανά

Real Madrid v Atletico Madrid Champions League: Sergio Ramos goal should not have counted | Metro News

Δύο χρόνια αργότερα. Ίδιος τελικός, Ατλέτικο Ρεάλ στο Μιλάνο για την κούπα με τα μεγάλα… αυτιά. Ο Ράμος φώναξε και πάλι «παρών». Άνοιξε το σκορ και έγραψε το 1-0, πριν ισοφαρίσει τελικά η Ατλέτικο.

Η Βασίλισσα ωστόσο έφτασε ξανά στην κορυφή της Ευρώπης και ο Ράμος έβαλε ακόμη ένα τρόπαιο στη συλλογή του.

Ο ώμος του Σαλάχ και το τρίτο συνεχόμενο Champions League

Mohamed Salah: I Never Told Sergio Ramos It Was 'Fine' After UCL Injury | Bleacher Report | Latest News, Videos and Highlights

Κίεβο, 2018, ακόμη ένας τελικός στον οποίο η Ρεάλ Μαδρίτης έδινε το… παρών, με τη Λίβερπουλ απέναντι να διεκδικεί το τρόπαιο για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια και το έπος της Πόλης. Ο Ράμος δεν σκόραρε ωστόσο ήταν και πάλι αυτός που έκρινε το παιχνίδι του με μία κίνηση.

Έπιασε τον Μο Σαλάχ από το χέρι, ο Αιγύπτιος έπεσε άτσαλα με τον ώμο και τελικά βγήκε κλαίγοντας. Μία εξέλιξη που τελείωσε οριστικά τη Λίβερπουλ που είχε και τον Κάριους σε… μεγάλη βραδιά.

Οι «μερένγκες» επικράτησαν με 3-1, ο Ράμος έκρινε ακόμη μία κούπα και η Μαδρίτη και σηκώθηκε και πάλι στο πόδι…

Ο τελευταίος του τίτλος…

La Liga 2020/21. Who has the best opportunity to catch the glory? - Football Espana

Τη σεζόν 2019/20 η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα της La Liga και να επιστρέψει στην κορυφή της Ισπανίας μετά από δύο χρόνια απουσίας. Αυτός θα είναι και ο τελευταίος τίτλος του εμβληματικού αρχηγού της, του Σέρχιο Ράμος.

Το 34ο πρωτάθλημα της Ρεάλ, θα είναι για πάντα ο τελευταίος τίτλος του Ράμος με τη Βασίλισσα…

Αναλυτικά οι τίτλοι του Ράμος με τη Ρεάλ Μαδρίτης:

4 Τσάμπιονς Λιγκ

5 La Liga

4 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων

2 Κύπελλα Ισπανίας

3 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ

4 Ισπανικά Σούπερ Καπ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024