Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βασίλης Μάγγος: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από την οικογένεια του

Βασίλης Μάγγος: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από την οικογένεια του

Όπως αναφέρει ο Γιάννης Μάγγος, παρά το γεγονός ότι κάποιοι από τους εμπλεκόμενους στον ξυλοδαρμό του φοιτητή αστυνομικοί έχουν παραπεμφθεί στο πειθαρχικό, στην οικογένεια δεν έχουν κοινοποιηθεί τα ονόματά τους.

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την κακοποίηση του Βασίλη Μάγγου, κατέθεσε η οικογένειά του.

Όπως ενημέρωσε σε μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook ο πατέρας του 26χρονου, παρά το γεγονός ότι κάποιοι από τους εμπλεκόμενους στον ξυλοδαρμό του φοιτητή αστυνομικοί έχουν παραπεμφθεί στο πειθαρχικό, στην οικογένεια δεν έχουν κοινοποιηθεί τα ονόματά τους.

Όπως γράφει ο Γιάννης Μάγγος:

«Πέρασε ένας χρόνος από τότε που το παιδί μας, ο Βασίλειος Μάγγος, μετέχοντας στον αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών από το τσιμεντάδικο της Lafarge στο Βόλο, χτυπήθηκε αναίτια μπροστά στο Μέγαρο της Δικαιοσύνης από αστυνομικούς της Α.Δ. Μαγνησίας, βασανίστηκε και οδηγήθηκε στο θάνατο.

Μέχρι σήμερα περιμένουμε τα αποτελέσματα του πορίσματος από την διεξαγόμενη ΕΔΕ, ειδικά μετά τη δέσμευση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (σε δημόσια τοποθέτησή του στις 15-7-2020 σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ) ότι το περιστατικό ξυλοδαρμού του γιου μας θα διερευνηθεί «απολύτως», ανεξάρτητα από τα αίτια θανάτου του.

Παρά το γεγονός ότι η ΕΔΕ, που διενεργήθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, ολοκληρώθηκε στις 23-2-2021 και υποβλήθηκε στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και, ενώ έχει ήδη γίνει γνωστό ότι κάποιοι από τους ελεγχθέντες αστυνομικούς παραπέμπονται πειθαρχικά, παρόλα αυτά και με επίκληση της αρχής της μυστικότητας τα ονόματα των εμπλεκομένων στην κακοποίηση του παιδιού μας Βασίλειου Μάγγου, παρά τις νόμιμες ενέργειές μας, ΔΕΝ μας έχουν κοινοποιηθεί.

Ο γιος μας στοχοποιήθηκε, επειδή είχε αναπτύξει πολιτική δράση, χτυπήθηκε, βασανίστηκε, προπηλακίστηκε, λοιδορήθηκε, παρότι οι βασανιστές του γνώριζαν πολύ καλά ότι ανήκε σε ευάλωτη ομάδα. Αντιμετωπίστηκε ρατσιστικά. Υπέστη βαριές σωματικές και ψυχικές, για την υγεία και τη ζωή του, βλάβες, ακυρώθηκε η προσωπικότητά του, δεν άντεξε την άδικη ταπείνωση, οδηγήθηκε στον θάνατο.
Αν δεν συνέβαιναν όλα αυτά, σήμερα θα ζούσε…

Η κακοποίησή του, αφενός δεν αιτιολογεί το λόγο της σύλληψής του -αφού τίποτε δεν προέκυψε εις βάρος του-αφετέρου συνιστά βασανισμό, προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και καταπάτηση κάθε ανθρώπινου δικαιώματος.

Για όλους αυτούς τους λόγους, υποβάλλαμε χθες 16-6-2021 μήνυση κατά παντός υπαιτίου…»

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024