Τους 15 μαθητές του 1ου Διθέσιου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Κίμωνα Λεχούδη.

Αρχικά, συστήθηκαν και στη συνέχεια η Μάρθα πρόσφερε στον Δήμαρχο τις προτάσεις της για τον τουρισμό αποτυπωμένες μέσα από τη ζωγραφική με αναφορά σε τοπόσημα της Κομοτηνής (Τσανάκλειος, Ρολόι, Ηρώο), επίσης στο Φανάρι αλλά και στα τοπικά παραγόμενα προϊόντα όπου ζωγράφισε τη μπάμπω, το σουτζούκ λουκούμ, τα στραγάλια και τον καφέ, προτείνοντας «Ελάτε να γνωρίσετε τις ομορφιές του τόπου μας».

Βέβαια, η νηπιαγωγός τους Κατερίνα Μητσινιώτου εξήγησε πως το κάθε παιδί δημιούργησε το δικό του βιβλίο αλλά επέλεξαν αυτό της Μάρθας για να λειτουργήσει ως τουριστικός οδηγός.

Ο Ηλίας ζήτησε να μαζεύονται τα σκουπίδια πριν ξυπνήσει ο κόσμος και παρατήρησε ότι ακούει τα μεσάνυχτα το αυτοκίνητο που τα συγκεντρώνει.

Ο Δήμαρχος του απάντησε ότι αυτό συμβαίνει γιατί μαζεύουν από τη νύχτα μέχρι το επόμενο απόγευμα σκουπίδια και του είπε ότι είναι σημαντικό να βοηθήσουν όλοι το περιβάλλον και να ξεχωρίζουν τον μπλε από τον κόκκινο κάδο καθώς επίσης να μαζεύουν όλοι τα σκουπίδια τους από την παραλία.

Νέο σχολείο και παιδική χαρά τα άμεσα αιτήματα των παιδιών

Η Κωνσταντίνα ρώτησε πώς περνάει η μέρα του Δημάρχου και της απάντησε ότι γνωρίζει πολλούς ανθρώπους αλλά θα  ήθελε να βρίσκεται περισσότερες ώρες στην πόλη και τα χωριά. Ο Στέφανος ζήτησε να γίνουν περισσότερες παιδικές χαρές και ο Δήμαρχος συμφώνησε μαζί του εξηγώντας ότι χρειάζεται ο Δήμος να διαθέτει χώρους και τότε αναζητά τα χρήματα για να τις φτιάξει.

Το τελικό αίτημα – πρόταση των παιδιών μετέφερε ο Παναγιώτης και ήταν να γίνει ένα νέο σχολείο για να μπορούν να παίζουν καλύτερα κι εκεί έλαβαν την απάντηση του Δημάρχου ότι η δημοτική αρχή σχεδιάζει την κατασκευή νέου σχολείου μέσα από ευρωπαϊκό πρόγραμμα, με σκοπό να φιλοξενήσει τους διαδόχους τους καθώς οι συγκεκριμένοι μαθητές θα έχουν πάει σε μεγαλύτερη τάξη.

Κορίτσια και αγόρια πρόσφεραν μια όμορφη χειροποίητη κάρτα όπου ζωγράφισαν τους εαυτούς τους γράφοντας τα ονόματά τους και για το τέλος φύλαξαν ένα όμορφο τραγούδι για την ΑΒ και το νηπιαγωγείο το οποίο μάλιστα είχε και μουσικοκινητική υποστήριξη χάρη στις νηπιαγωγούς τους που βρίσκονται κάθε στιγμή στο πλευρό τους, την Κατερίνα Μητσινιώτου και την Δήμητρα Δεβετζή.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr