Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ξεστοκάρετε πάνω στους νέους όλο το μίσος - Τους αναγκάσατε να κάνουν AstraZeneca

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ξεστοκάρετε πάνω στους νέους όλο το μίσος – Τους αναγκάσατε να κάνουν AstraZeneca

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «αντί να ενώνει στην περίοδο της πιο σκληρής δοκιμασίας για τον ελληνικό λαό, διχάζει την ελληνική κοινωνία και τον ελληνικό λαό».

Με «επίθεση» στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή και την συζήτηση για το εργασιακό νομοσχέδιο, ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός «εμφανίστηκε», παρά το ότι τον τελευταίο καιρό το αποφεύγει.

«Χάρηκα για την παρουσία του κυρίου Μητσοτάκη, έστω και για να αναγνώσει μια ομιλία 50 λεπτών», είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «αποκαθήλωσε το εργατικό δίκαιο, την κοινωνική δικαιοσύνη και δημιουγεί μια εικόνα διχασμού για την ελληνική κοινωνία».

Διατηρώντας τους υψηλούς τόνους, ο κ. Τσίπρας, απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας: «Δεν είστε σε θέση να φιμώσετε τη φωνή της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μην το επιχειρήσετε πάλι. Εκτίθεστε. Τόσο εσείς, όσο και οι εντολοδόχους σας».

Χαρακτήρισε δε την ΝΔ ως «ένα κόμμα χρεοκοπημένο οικονομικά αλλά και ηθικά» και τον πρωθυπουργό ως «αρχιερέα της αναξιοπιστίας, του λαϊκισμού, των ψεύτικων υποσχέσεων, του φαρισαϊσμού, αφού δεσμευτήκατε για εξυγίανση στα οικονομικά του κόμματός σας και αντί γι’ αυτό φορτώσατε με 120 εκατομμύρια φέσι τους Έλληνες φορολογούμενους».

Ξεστοκάρετε στους νέους όλο το μίσος

Σχετικά με το εργασιακό νομοσχέδιο, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φέρνει ρυθμίσεις από τα εγχειρίδια του ΣΕΒ, μη διστάζοντας να φέρει για ψήφιση στη Βουλή «ότι πιο αντεργατικό», την διαπραγμάτευση «σε ατομική βάση του εργαζόμενου με τον εργοδότη για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας του» και «να το εμφανίζετε ως επιτομή του νέου και του καινούργιου.

«Ξέρουμε ποιος είναι το λιοντάρι και ποιος είναι το ερίφιο στην ατομική διαπραγμάτευση με τον εργοδότη» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Ξεστοκάρετε πάνω στους νέους της χώρας μας, όλο το μίσος που στοκάρουν παντού και πάντα απέναντι στη νεότητα τα αυταρχικά καθεστώτα.

Η πιο κραυγαλέα επιλογή σας: Τους στερήσατε ακόμη και την επιλογή και τους υποχρεώσατε να κάνουν ένα συγκεκριμένο εμβόλιο (AstraZeneca), ενώ ξέρατε ότι σε όλη την Ευρώπη η επιστημονική κοινότητα είχε εγείρει σοβαρές ενστάσεις για τη χορήγησή του σε νέες ηλικίες. Και εσείς το χορηγήσατε αποκλειστικά στους κάτω των 39. Χωρίς δικαίωμα άλλης επιλογής».

Στηλίτευσε δε τα περί εργατοπατέρων προσθέτοντας ότι «η ΝΔ είτε στα πανεπιστήμια ή στο χώρο της εργασίας έχει στήσει τα πιο άθλια καθεστώτα».

«Υψώνετε τείχη, διχάζετε την κοινωνία»

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «αντί να ενώνει στην περίοδο της πιο σκληρής δοκιμασίας για τον ελληνικό λαό, διχάζει την ελληνική κοινωνία και τον ελληνικό λαό.

Σας δώσαμε στήριξη και μας αντιγυρίσατε επιθέσεις.

Επιθέσεις στα κόμματα και στους πολιτικούς σας αντιπάλους. Επιθέσεις στους νέους ανθρώπους που τους στοχοποιήσατε. Επιθέσεις στα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες.

Επιθέσεις στους εργαζόμενους με το νομοσχέδιο αυτό».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η κυβέρνηση εσχάτως επιχειρεί και ένα νέο διχασμό: «Να διχάσετε την ελληνική κοινωνία σε μη εμβολιασμένους, που πρέπει να τιμωρηθούν. Και εμβολιασμένους που πρέπει να αποκτήσουν προνόμια. Δε πάει όμως έτσι μπροστά καμία κοινωνία. Με την καταστολή, με την τιμωρία, με τον διχασμό».

«Θεμέλιος λίθος του διχασμού το εργασιακό νομοσχέδιο»

Παράλληλα, μίλησε για τείχη διχασμού όπου «εντός των τειχών βρίσκεται η ελίτ που σας στηρίζει και τη στηρίζετε.Και εκτός των τειχών η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία».

Χαρακτήρισε δε το νομοσχέδιο για τα εργασιακά «έναν από τους θεμέλιους λίθος αυτού του τείχους. Είναι ο πυρήνας της κοσμοθεωρίας σας. Θεμέλιος λίθος του καθεστώτος που οικοδομείτε και της κοινωνίας που οραματίζεστε.

Και ποια είναι η μεθοδολογία, η τεχνική για να στηρίξετε το θεμέλιο λίθο σας ; Η πρώτη τεχνική είναι η προπαγάνδα και η διαφήμιση με ασύστολα ψεύδη του νομοσχεδίου. Το εμφανίζεται όχι απλώς αναπτυξιακό αλλά και ως φιλεργατικό. Ο μεσαίωνας βαφτίζεται αναγέννηση», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Καταργείτε το 8ωρο. Θεσπίζετε 10ωρη και 12ωρη απλήρωτη εργασία. Αίρετε την δικαστική προστασία των εργαζομένων απέναντι στην απόλυση. Διαλύετε στην πραγματικότητα την Επιθεώρηση Εργασίας. Εξι εκατ. ώρες απλήρωτων υπερωριών δηλώθηκαν επί των ημερών μας Νομιμοποιείτε τα σπαστά ωράρια.

Ανοίγετε το δρόμο για τη χειραγώγηση των συνδικάτων από την εργοδοσία και προσπαθείτε να πείσετε ότι αυτό είναι εγγύηση για 9 στους 10 εργαζόμενους, ενώ στην πραγματικότητα είναι εγγύηση για το 1% που στα χρυσά χρόνια της ανάπτυξης έβγαλε υπερκέρδη».

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024