Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Το 2021 είναι σε τροχιά για να γίνει η πιο θανάσιμη χρονιά για τρανς άτομα

ΗΠΑ: Το 2021 είναι σε τροχιά για να γίνει η πιο θανάσιμη χρονιά για τρανς άτομα

Έως τώρα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 28 δολοφονίες σύμφωνα με οργάνωση.

H φετινή χρονιά είναι σε τροχιά για να γίνει η πιο θανατηφόρα για transgender και gender non-conforming άτομα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με οργάνωση για τα δικαιώματα των μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Η Human Rights Campaign καταγράφει τη θανάσιμη βία εναντίον transgender και gender non-conforming (άτομο του οποίου η έκφραση φύλου δεν συμβαδίζει με τα στερεότυπα των φύλων) από το 2013. Από τις αρχές του 2021 έχουν δολοφονηθεί τουλάχιστον 28 άνθρωποι. Τα περισσότερα θύματα ήταν μαύρες ή με καταγωγή από τη Λατινική Αμερική τρανς γυναίκες.

Στο ίδιο διάστημα το 2020- μια χρονιά που καταγράφηκε θλιβερό ρεκόρ σε αυτές τις δολοφονίες- είχαν αναφερθεί 13 εγκλήματα. Συνολικά η ΗRC κατέγραψε πέρυσι 44 δολοφονίες αυτού του είδους, αριθμός που έκανε την περασμένη χρονιά την πιο βίαιη έως τώρα από τη στιγμή που η οργάνωση άρχισε να κρατά ιστορικό για τέτοια εγκλήματα.

Ο αριθμός ρεκόρ των νομοσχεδίων που προωθούν Ρεπουμπλικάνοι και βάζουν στο στόχαστρο trans παιδιά έχουν αυξήσει την τρανσοφοβία και τη βία, σύμφωνα με το 19th, μία μη κερδοσκοπική ενημερωτική ιστοσελίδα.

Πέρυσι, σε όλο τον κόσμο, η βία κατά των transgender είχε ως αποτέλεσμα 350 δολοφονίες. Αρκετές χώρες στη Λατινική Αμερική έχουν υψηλότερα ποσοστά δολοφονιών στην trans κοινότητα από ότι οι ΗΠΑ. Όμως, σύμφωνα με το δίκτυο οργανώσεων Transgender Europe, οι ΗΠΑ έχουν υψηλότερο ποσοστό σε αυτά τα εγκλήματα από την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Νότια Αφρική, τη Γαλλία και την Ινδία.

Τα θύματα αυτά δολοφονήθηκαν από γνωστούς, συντρόφους ή άγνωστους, από τους οποίους κάποιοι συνελήφθησαν και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες, ενώ άλλοι ακόμη δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις περιλαμβάνουν ξεκάθαρη προκατάληψη κατά των τρανς, αναφέρει η HRC.

Σε άλλες περιπτώσεις, η κατάσταση του θύματος μπορεί να το έβαλε σε κίνδυνο με άλλους τρόπους, όπως λόγω της αναγκαστικής ανεργίας, της φτώχειας, της έλλειψης στέγης και/ή επειδή έγιναν sex workers για να επιβιώσουν.

«Αν και οι λεπτομέρειες αυτών των υποθέσεων διαφέρουν, είναι ξεκάθαρο ότι η θανάσιμη βία επηρεάζει δυσανάλογα τις transgender έγχρωμες γυναίκες- ιδιαίτερα τις transgender μαύρες γυναίκες- και ότι ο συνδυασμός ρατσισμού, σεξισμού, ομοφοβίας, τρανσοφοβίας και ανεξέλεγκτης πρόσβασης σε όπλα τους στερεί την εργασία, τη στέγη, την υγειονομική περίθαλψη και άλλα βασικά αγαθά», επισημαίνει ακομη η οργάνωση.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024