Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Δεν έχει καμία αξία η Κοινή Δήλωση των MED 7 - Χωρίς τη συγκατάθεσή μας δεν γίνεται τίποτα στη Μεσόγειο

Τουρκία: Δεν έχει καμία αξία η Κοινή Δήλωση των MED 7 – Χωρίς τη συγκατάθεσή μας δεν γίνεται τίποτα στη Μεσόγειο

Το τουρκικό ΥΠΕΞ επέλεξε να απαντήσει σήμερα στην Κοινή Δήλωση της Παρασκευής των (MED 7). Χωρίς τη συγκατάθεση της Τουρκίας δεν γίνεται τίποτα στη Μεσόγειο τονίζει ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ λέγοντας ότι δεν έχει καμία απολύτως αξία η Κοινή Δήλωση της συμμαχίας του Νότου

Παρά την αλλαγή ατμόσφαιρας που δείχνει να σηματοδοτεί για τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας το χτεσινό τετ α τετ Μητσοτάκη – Ερντογάν η Άγκυρα φροντίζει να διαμηνύει ότι παραμένει ανυποχώρηση στις διεκδικήσεις της προκαλώντας μάλιστα καθώς κατηγορεί Ελλάδα και Κύπρο για μαξιμαλισμό στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μαξιμαλισμός

Ειδικότερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έσπευσε να απαντήσει σήμερα στην Κοινή Δήλωση των εφτά μεσογειακών κρατών της ΕΕ (MED 7) -γνωστή και ως συμμαχία του Νότου, η οποία εκδόθηκε την περασμένη Παρασκευή και καλούσε σε σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων των μελών της ΕΕ.

Στην ανακοίνωση του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών επαναλαμβάνεται η πάγια επιχειρηματολογία της Άγκυρας, σύμφωνα με την οποία τίποτε δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Μεσόγειο χωρίς την παρουσία και συγκατάθεση της Τουρκίας.

«Η κοινή δήλωση που εγκρίθηκε στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών της Νότιας Ευρωπαϊκής Ένωσης (Med7) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 11 Ιουνίου, δεν έχει καμία απολύτως αξία για εμάς. Η μονόπλευρη και μεροληπτική προσέγγιση που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο από αυτό το όργανο, το οποίο υποστηρίζει τους μαξιμαλιστικούς ισχυρισμούς και τις πολιτικές του ελληνοκυπριακού-ελληνικού δίδυμου για την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συμβάλει στην ειρήνη και τη σταθερότητα και να ενισχύσει τη συνεργασία στην περιοχή.

»Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ένα πραγματικό περιβάλλον συνεργασίας δεν μπορεί να επιτευχθεί στην περιοχή χωρίς την Τουρκία και την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (σ.σ τα Κατεχόμενα). Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά σε αυτήν την περίπτωση την πρόταση του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την διεξαγωγή ενός περιφερειακού συνεδρίου για την Ανατολική Μεσόγειο» τονίζει ο Τούρκος αξιωματούχος.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024