Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παναγιωτόπουλος για AstraZeneca: Δεν συνιστώ δεύτερη δόση με άλλο σκεύασμα - Δεν είναι σίγουρο ότι θα επιφέρει ανοσία

Παναγιωτόπουλος για AstraZeneca: Δεν συνιστώ δεύτερη δόση με άλλο σκεύασμα – Δεν είναι σίγουρο ότι θα επιφέρει ανοσία

«Ξέρουμε ότι παρουσιάζει αυτήν την πολύ σπάνια παρενέργεια. Βάζουμε όμως στη ζυγαριά τον κίνδυνο από τον covid και τον σπάνιο κίνδυνο παρενέργειας» σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος

«Δεν συνιστάται η επιλογή διαφορετικού εμβολίου για τη δεύτερη δόση σε όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί με μία δόση της AstraZeneca» δήλωσε ο επιδημιολόγος και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, σχολιάζοντας τον προβληματισμό που προκαλεί η σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού σε όσους είναι κάτω των 60 ετών και έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση του εμβολίου.

«Οι συστάσεις που γίνονται δεν έχουν να κάνουν μόνο με τον κίνδυνο του εμβολίου αλλά και με τον κίνδυνο της νόσου» τόνισε και επεσήμανε ότι είναι πάρα πολύ σπάνιο να υπάρξει παρενέργεια στη δεύτερη δόση.

«Ξέρουμε ότι παρουσιάζει αυτήν την πολύ σπάνια παρενέργεια. Βάζουμε όμως στη ζυγαριά τον κίνδυνο από τον covid και τον σπάνιο κίνδυνο παρενέργειας» σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε ότι τους μήνες που πέρασαν σώθηκαν δεκάδες ζωές λόγω του εμβολίου.

Εκτίμησε δε ότι το όφελος από το εμβόλιο της AstraZeneca είναι η ταχύτητα σε σχέση με την επιλογή ενός άλλου σκευάσματος. “Για τη δεύτερη δόση δεν είναι ξεκαθαρισμένο ότι θα υπάρχει αποτέλεσμα με άλλο σκεύασμα” εξήγησε και ζήτησε να έχουμε στο μυαλό μας χώρο για αλλαγή των επιστημονικών δεδομένων.

“Βρισκόμαστε σε μια πρωτοφανή κατάσταση και χρειάζεται να είμαστε ένα βήμα παραπέρα στο να αντιλαμβανόμαστε το γιατί” είπε.

Σε ερώτηση για το τι θα γίνει, για όσους έχουν εμβολιαστεί με AstraZeneca, εάν χρειαστεί τρίτη δόση απάντησε ότι υπάρχουν μελέτες για το πόσο αποτελεσματικό είναι το μικτό σχήμα, οπότε μέχρι τότε μπορεί να έχουν αλλάξει τα πράγματα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024