Λευκή σοκολάτα: Αν την προτιμάς στο παγωτό πρέπει να μάθεις κάτι
Το «μυστικό» πίσω από τη λευκή σοκολάτα που πρέπει να γνωρίζεις
Παγωτό ξυλάκι με λευκή σοκολάτα, είναι μία συννηθισμένη καλοκαιρινή επιλογή.
Ωστόσο αν το προτιμάτε πρέπει να γνωρίζετε ότι η λευκή σοκολάτα, δεν είναι σχεδόν ποτέ… σοκολάτα.
Όπως αναφέρει το baby.gr, τα βασικά συστατικά της σοκολάτας είναι το βούτυρο από κακάο και το στερεό κακάο.
Ανάλογα με τις αναλογίες του κακάο αλλάζει και το είδος της σοκολάτας.
Για παράδειγμα, άλλες αναλογίες κακάο υπάρχουν στη μαύρη σοκολάτα και άλλες στη σοκολάτα γάλακτος. Ωστόσο, σχετικά με τη λευκή σοκολάτα ισχύει κάτι διαφορετικό. Απουσιάζει εντελώς το στερεό κακάο δηλαδή το βασικό συστατικό της σοκολάτας.
Μάλιστα, στο παρελθόν η λευκή σοκολάτα, πολλές φορές παρασκευαζόταν χωρίς ούτε το βούτυρο κακάο, το οποίο πολλοί παρασκευαστές αντικαθιστούσαν με άλλα φυτικά έλαια.
Από το 2004 όμως, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ έχει ξεκαθαρίσει πως για να ορίζεται ένα γλυκό ως «λευκή σοκολάτα» πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 20% βούτυρο κακάο.
- Η «αρχόντισσα με το ανεστραμμένο διάδημα» αποκαλύπτεται στη Βοιωτία και φωτίζει τα μυστικά του 7ου αιώνα π.Χ.
- Κρήτη: Σοβαρά τραυματισμένος ο 40χρονος ορειβάτης στο φαράγγι του Αμπά – Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης
- Οι Μαϊάμι Χιτ στο «κόλπο» για τον Αντετοκούνμπο
- Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην έναρξη των εργασιών αποξήλωσης του δικτύου τρόλεϊ στον Πειραιά
- Μετά τις μπαταρίες λιθίου, το γραφένιο – Νέες λύσεις για αποθήκευση ενέργειας
- Νέες αιματηρές συγκρούσεις δοκιμάζουν την εύθραυστη εκεχειρία ανάμεσα σε Ταϊλάνδη και Καμπότζη
