Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έναρξη παραγωγής για τη νέα γενιά του Nissan Qashqai

Έναρξη παραγωγής για τη νέα γενιά του Nissan Qashqai

Το μοντέλο που άλλαξε τα δεδομένα στην SUV κατηγορία όταν πρωτοεμφανίστηκε, υποδέχεται τη νέα γενιά του η οποία παραδοσιακά κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Sunderland στην Μεγ. Βρετανία.

Η Nissan ξεκίνησε την παραγωγή της τρίτης κατά σειρά γενιάς του Qashqai η οποία θα συνεχίζει την κατασκευαστική παράδοση του μοντέλου το οποίο από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε παράγεται στο εργοστάσιο του Sunderland. Aξίζει να σημειωθεί ότι από το όχι και τόσο μακρινό 2007 οπότε και ξεκίνησε η κατασκευή της πρώτης γενιάς του Qashqai, από τις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου έχουν βγει 3,5 εκατομμύρια αντίτυπα του δημοφιλούς ιαπωνικού SUV.

Για την υποδοχή της τρίτης γενιάς του best-seller της Nissan από το εργοστάσιο του Sunderland, η ιαπωνική φίρμα επένδυσε 400 εκατομμύρια στερλίνες εκ των οποίων τα 52 εκ. δαπανήθηκαν για νέα πρέσα μετάλλων για τα πάνελ που αποτελούν το αλουμινένιο αμάξωμα του Qashqai καθώς και για νέα 117 ρομπότ τα οποία διασφαλίζουν ότι οι μονάδες παραγωγής πληρούν τις προδιαγραφές ποιότητας που έχει θέσει η Nissan.

Νέα είναι και τα ρομπότ που επιμελούνται την τοποθέτηση του ηχομονωτικού υλικού στο νέο Qashqai ενώ, αναμενόμενα, με δεδομένο ότι το ιαπωνικό SUV έχει ως αφετηρία μια νέα πλατφόρμα, έχει ανασχεδιαστεί πλήρως και η διαδικασία παραγωγής του πλαισίου και της ανάρτηση.

Με αφορμή την έναρξη παραγωγής μιας ακόμη γενιάς του δημοφιλούς SUV και προκειμένου να προσελκύσει το νεότερο κοινό στην αυτοκινητοβιομηχανία, η Nissan ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές των σχολείων που βρίσκονται πέριξ του εργοστασίου του Sunderland να παρακολουθήσουν σεμινάρια στο Nissan Skills Foundation.

H πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2014 και σύμφωνα με τις συστάσεις της Nissan περίπου 65.000 μαθητές έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα και τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να προσελκύσουν νέα ταλέντα στη διαδικασία παραγωγής αυτοκινήτων.

«Ήταν μια δύσκολη χρονιά ιδίως για τους νεότερους, έτσι αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε ως αφορμή την έναρξη παραγωγής του νέου Qashqai ως αφορμή για να εντείνουμε τις προσπάθειες μας προς την κατεύθυνση προσέλκυσης της νέας γενιάς ταλέντων για τη διαδικασία παραγωγής αυτοκινήτων», σημείωσε ο επικεφαλής των βιομηχανικών δραστηριοτήτων της Nissan σε βρετανικό έδαφος, Alan Johnson.

To νέο Nissan Qashqai είναι ήδη διαθέσιμο προς παραγγελία και στην χώρα μας, αρχικά σε δύο ήπιες υβριδικές εκδόσεις 140 και 158 ίππων με κίνηση σε δύο ή και στους τέσσερις τροχούς με εφαλτήριο τα 24.990 ευρώ ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα η γκάμα θα συμπληρωθεί από την υβριδική έκδοση ePower με απόδοση 190 ίππων όπου ο βενζινοκινητήρας 1,5 λίτρου αναλαμβάνει τον ρόλο γεννήτριας, επαναφορτίζοντας τις μπαταρίες και το ηλεκτρικό μοτέρ κινεί τους τροχούς

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024