Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βραζιλία: Πρόστιμο στον Μπολσονάρο - Δεν φορούσε μάσκα σε μοτοπορεία υποστηρικτών του

Βραζιλία: Πρόστιμο στον Μπολσονάρο – Δεν φορούσε μάσκα σε μοτοπορεία υποστηρικτών του

Οι αρχές του Σάο Πάολο ανακοίνωσαν ότι θα επιβληθεί πρόστιμο 108 δολαρίων

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος ήταν επικεφαλής της μοτοπορείας που πραγματοποίησαν περίπου 12.000 υποστηρικτές του, οι περισσότεροι από τους οποίους φορούσαν κράνος, αλλά όχι μάσκα.

Αργότερα, ο Ζαΐρ Μπολσονάρο μίλησε στους υποστηρικτές του, εκφράζοντας ξανά την άποψη ότι δεν πρέπει να φορούν μάσκες όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί για τον κοροναϊό.

«Όσοι είναι ενάντια σε αυτή την πρόταση είναι επειδή δεν πιστεύουν στην επιστήμη. Γιατί αν έχουν εμβολιαστεί, δεν υπάρχει τρόπος να μεταδοθεί ο ιός», υποστήριξε ο Βραζιλιάνος πρόεδρος.

Το γραφείο Τύπου της τοπικής κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι θα επιβληθεί πρόστιμο 108 δολαρίων στον Μπολσονάρο, επειδή παραβίασε το μέτρο που είναι σε ισχύ στο Σάο Πάολο από τον Μάιο του 2020, για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους.

Τον προηγούμενο μήνα και στην πολιτεία Μαρανιάο επιβλήθηκε πρόστιμο στον Μπολσονάρο, επειδή εμφανίστηκε χωρίς μάσκα σε συγκέντρωση υποστηρικτών του. Οι κυβερνήτες τόσο του Μαρανιάο όσο και του Σάο Πάολο είναι σε κόντρα με τον Βραζιλιάνο πρόεδρο για τα μέτρα περιορισμού που έχουν επιβάλει.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC), δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς ο κίνδυνος μόλυνσης των πλήρως εμβολιασμένων, καθώς συνεχίζεται η μετάδοση του ιού στην κοινότητα.

Στη Βραζιλία, κάτω του 12% των κατοίκων έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου για τον κοροναϊό, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Επιστήμονες της χώρας λένε ότι οι μάσκες δεν μπορούν να βγουν παρά μόνο όταν θα έχει εμβολιαστεί η πλειοψηφία.

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024