Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Πανηγυρισμοί στο Τελ Αβίβ για τον νέο πρωθυπουργό

Ισραήλ: Πανηγυρισμοί στο Τελ Αβίβ για τον νέο πρωθυπουργό

Πλήθος κόσμου γέμισε την πλατεία Ράμπιν, στο κέντρο του Τελ-Αβίβ

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν σήμερα το βράδυ για να γιορτάσουν την αποχώρηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου από την πρωθυπουργία επί 12 χρόνια.

Πλήθος κόσμου γέμισε την πλατεία Ράμπιν, στο κέντρο του Τελ-Αβίβ, για να γιορτάσει την αλλαγή της κυβέρνησης που επικυρώθηκε σήμερα από το Κοινοβούλιο με μικρή πλειοψηφία 60 βουλευτών υπέρ του νέου συνασπισμού, έναντι 59 που καταψήφισαν.

Ο Τζο Μπάιντεν συγχαίρει τον νέο πρωθυπουργό του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συνεχάρη σήμερα τον νέο πρωθυπουργό του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ, ο οποίος διαδέχεται τον Μπενιαμίν Νετανάχου που ήταν επί 12 χρόνια στην εξουσία.

«Εκ μέρους του αμερικανικού λαού, συγχαίρω τον πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ, και τον εναλλάξ πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Γιαΐρ Λαπίντ και όλα τα μέλη της νέας ισραηλινής κυβέρνησης», δήλωσε ο Μπάιντεν σε ανακοίνωση, λέγοντας «ανυπομονώ να εργαστεί» μαζί με τον Μπένετ «για να ενισχύσουμε όλες τις πτυχές της μακράς και στενής σχέσης μεταξύ των δυο χωρών μας».

«Το Ισραήλ δεν έχει καλύτερο φίλο από τις ΗΠΑ. Ο δεσμός μεταξύ των λαών μας είναι η απόδειξη των κοινών αξιών μας και δεκαετιών στενής συνεργασίας», πρόσθεσε.

«Οι ΗΠΑ παραμένουν ακλόνητη υποστήριξη της ασφάλειας του Ισραήλ. Η διοίκησή μου έχει δεσμευτεί πλήρως να συνεργαστεί με τη νέα ισραηλινή κυβέρνηση για την προώθηση της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ειρήνης για τους Ισραηλινούς, τους Παλαιστίνιους και τους λαούς σε όλη την περιοχή», επισήμανε».

Μια νέα σελίδα της Ιστορίας του Ισραήλ γύρισε σήμερα με το τέλος της εξουσίας του Μπενιαμίν Νετανιάχου, που απομακρύνθηκε από την πρωθυπουργία με την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου σε έναν ετερόκλιτο συνασπισμό του οποίου ηγείται ο πρώην σύμμαχός του Ναφτάλι Μπένετ.

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024