Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεφτίλα δίχως τέλος στην αθώωση Γκαρσία από την ΕΠΟ: «Δεν προκύπτει ημερομηνία τέλεσης του αδικήματος»

Ξεφτίλα δίχως τέλος στην αθώωση Γκαρσία από την ΕΠΟ: «Δεν προκύπτει ημερομηνία τέλεσης του αδικήματος»

Το σκεπτικό της απόφασης για την αθώωση του Πάμπλο Γκαρσία από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, είναι ακόμη χειρότερο από την ίδια την απόφαση!

Ο Πάμπλο Γκαρσία αθωώθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ. Μια απόφαση που αποτελεί ντροπή. Για το ποδόσφαιρο, όσους την πήραν, αλλά και για την κοινωνία συνολικά. Και πέρα από αυτό, αποτελεί και ένα επικίνδυνο και άνευ προηγουμένου δεδικασμένο. Διότι εφεξής, όποιος χυδαιολογεί ή προκαλεί οπαδική βία με όσα λέει και κάνει, δεν θα είναι… ελεγκτέος.

Βεβαίως, το θέμα είναι εξόχως σοβαρό. Και θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις. Διότι δεν είναι δυνατόν να χαρακτηρίζεται ως «απαράδεκτη» μια δίωξη, ενός προπονητή, βρίζει σαν κοινός χούλιγκαν ομάδες, οπαδούς και φυσικά πρόσωπα, σε λάιβ μετάδοση μέσω των προσωπικών του social media, αλλά και μπροστά σε δεκάδες κάμερες και φωτογραφικές μηχανές, από την οροχή του πούλμαν του ΠΑΟΚ.

Γιατί αθώωσε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ τον Γκαρσία; Για δύο λόγους, όπως φέρεται να αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης, μέρος του οποίου αποκαλύφθηκε από μέσα επιρροής του Ιβάν Σαββίδη.

Ο πρώτος λόγος, όπως αναφέρεται, είναι διότι «κρίθηκε εκπρόθεσμη η δίωξη που του ασκήθηκε, επειδή από το βίντεο που προσκομίστηκε δεν προκύπτει η ημερομηνία τέλεσης του αδικήματος». Ναι, αυτό τονίζεται. Οτι… δεν προκύπτει ημερομηνία τέλεσης του αδικήματος!

Δεν προκύπτει ημερομηνία τέλεσης ενός αδικήματος που έγινε σε live μετάδοση από τον ίδιο τον Πάμπλο Γκαρσία, μετά τον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Δεν προκύπτει ημερομηνία τέλεσης ενός αδικήματος, όταν ο ίδιος ο Γκαρσία είναι ανεβασμένος στο πούλμαν του ΠΑΟΚ, λίγες ώρες μετά τον τελικό και κάνει χειρονομίες και βρίζει χυδαία τον Ολυμπιακό!

Ο δεύτερος λόγος που οι δικαστές αθώωσαν τις χυδαιότητες του Γκαρσία, ήταν πως «ακόμα και αν οι υβριστικές αναφορές είναι πρόσφορες για να προκαλέσουν αίσθημα αποστροφής στους φιλάθλους προς το άθλημα τους ποδοσφαίρου, δεν αρκούν για στοιχειοθετήσουν το αδίκημα της δυσμενούς κρίσης, όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 20 Α του Πειθαρχικού Κώδικα».

«Γαμ@ την πουτ@#α, γαμ@. Γαμ@ τον Ολυμπιακό. Γαμ@ τον Μαρινάκη, γαμ@. Αντε γ@μ@θ@τε γαύροι π#%$@#$ς. Τους γαμ@#@$# καλά». Ολα αυτά δεν στοιχειοθετήσουν το αδίκημα της δυσμενούς κρίσης κατά τους δικαστές της ΠΕ της ΕΠΟ.

Τι άλλο μπορεί να πει κανείς πέρα από την απολύτως ταιριαστή λέξη: ΚΑΤΑΝΤΙΑ. Για όλους.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024