Δανία – Φινλανδία 0-1: Έκπληξη στη σκιά του σοκ
Η Φινλανδία επικράτησε με 1-0 της Δανίας στην Κοπεγχάγη στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου, σε ένα ματς που συγκλόνισε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη με τον Κριστιάν Ερικσεν να καταρρέει στο πρώτο μέρος
Σε ένα ματς που πέρασε σε δεύτερη μοίρα μετά την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν στο πρώτο μέρος, η Φινλανδία πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Δανίας (0-1) στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου χάρη σε γκολ του Πογιάνπαλο.
Ο Χραντέτσκι κράτησε ζωντανούς τους Φινλανδούς σε πολλές περιπτώσεις στο ματς. Οι «κουκουβιάγες» δεν είχαν απειλήσει καμία στιγμή στο παιχνίδι μέχρι το 60′. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, η Φινλανδία πήρε το προβάδισμα. Μετά από σέντρα του Γιορόνεν, ο Πογιάνπαλο με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 0-1.
Οι Δανοί είχαν τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 74′, κερδίζοντας πέναλτι, αλλά ο Χραντέτσκι απέκρουσε την εκτέλεση του Χοίμπιεργκ, κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του.
Η Δανία συνέχισε να πιέζει, έχασε κι άλλες ευκαιρίες, αλλά το 0-1 παρέμεινε ως το τέλος, με τους Φινλανδούς να παίρνουν την πρώτη τους νίκη σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης.
Δανία(Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Βας (76’ Στρίγκερ Λάρσεν), Κίερ (63’ Βέστεργκαρντ), Μέλε, Κρίστενσεν, Βιντ (63’ Σκοβ Όλσεν), Ντιλέινι (76’ Κορνέλιους), Χόιμπιεργκ, Έρικσεν (43’ Γένσεν), Πόουλσεν, Μπρέθγουεϊτ.
Φινλανδία (Μάρκου Κάνερβα): Χραντέτσκι, Ο’Σόνεσι, Ούρονεν, Αραγιούρι, Ραϊτάλα (90′ Βαϊσάνεν), Σπαρβ (77’ Σίλερ), Καμαρά, Τόιβιο, Λουντ, Πογιάνπαλο (84’ Φορς), Πούκι (77’ Κάουκο)
- Στα άκρα η σύγκρουση κυβέρνησης και αγροτών – Σκληρή καταστολή ενάντια στο πανελλαδικό άπλωμα των μπλόκων
- Επεισόδια στην Κρήτη: Δύο συλλήψεις στο Ηράκλειο – Δικογραφία για τουλάχιστον 10 άτομα στα Χανιά
- Οι Σπερς στο σταυροδρόμι: πρέπει να τα παίξουν όλα για τον Αντετοκούνμπο;
- Ρεκόρ πτωχεύσεων δεκαετίας για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα στη Γερμανία
- Ο Ίθαν Χοκ αναπολεί τη συνεργασία του με τον σπουδαίο Ρόμπιν Γουίλιαμς: «Το ταλέντο έρχεται με ένα κόστος»
- Σαμαράς: Το σίγουρο είναι πως αυτοί που βρίσκονται στα μπλόκα δεν κερδίζουνε κάθε τόσο το Τζόκερ


