Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: «Απόβαση» στη Λιβύη λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

Τουρκία: «Απόβαση» στη Λιβύη λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

Υψηλού επιπέδου αντιπροσωπεία στέλνει ο Ταγίπ Ερντογάν στη Λιβύη, λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ και τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Υψηλού επιπέδου αντιπροσωπεία στέλνει ο Ταγίπ Ερντογάν στη Λιβύη, λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ και τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η αντιπροσωπεία, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, αποτελείται από τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϋλού, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Γιασάρ Γκιουλέρ, τον Αρχηγό της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν, τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας Φαχρετίν Αλτούν και τον Εκπρόσωπο της Προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν.

Κατά τη διάρκεια της μονοήμερης επίσκεψης, η τουρκική αντιπροσωπεία θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Λιβύης Αμπντουλχάμ Ντιμπέιμπε και τους αντίστοιχους Λίβυους υπουργούς.

Η αντιπροσωπεία αναμένεται, επίσης, να συναντηθεί με τον επί κεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Μοχάμεντ αλ Μένφι.

Πριν αναχωρήσει για τη Λιβύη ο Χουλουσί Ακάρ μετέβη στη Σικελία, όπου συναντήθηκε με τον βρετανό ομόλογό του, τον οποίον συνάντησε επί του αεροπλανοφόρου HMS Queen Elizabeth που ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι Augusta.

Επίσης, είχε συνάντηση με τον ιταλό υπουργό Άμυνας, Λορέντζο Γουερίνι. Κατά την τριμερή αυτή συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις σχέσεις των τριών χωρών  στους τομείς άμυνας και ασφάλειας και για περιφερειακά θέματα.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024