
Εμβόλιο Moderna: Ο ΕΜΑ ενέκρινε νέα μονάδα παραγωγής στη Γαλλία
Εγκρίθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων νέα μονάδα παραγωγής του εμβολίου της Moderna κατά του νέου κοροναϊού στη Γαλλία
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) έδωσε την Παρασκευή την έγκρισή του για μια νέα μεταποιητική μονάδα στη Γαλλία, για την παραγωγή του εμβολίου της Moderna κατά της COVID-19.
Το εργοστάσιο στη Μον θα λειτουργεί υπό τη Recipharm και θα παράγει το ολοκληρωμένο προϊόν, ανέφερε η επιτροπή του ΕΜΑ που ασχολείται με φαρμακευτικά προϊόντα για ανθρώπινη χρήση (CHMP).
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η CHMP έδωσε την έγκρισή της για δύο νέες μονάδες στις ΗΠΑ, που θα παράγουν δραστική ουσία και το ολοκληρωμένο προϊόν για το εμβόλιο της Moderna.
Αναμένει ότι οι κινήσεις αυτές θα επιτρέψουν την πρόσθετη παραγωγή ενός έως δύο εκατ. φιαλιδίων με έτοιμα προς χρήση εμβόλια για την αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάθε μήνα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Παιανία: Εννέα συλλήψεις για υπόθεση ξυλοδαρμού ανηλίκων – Τους χτυπούσαν με ρόπαλα
- Ουκρανία – Ρωσία: 7 νεκροί από πλήγμα ουκρανικού drone σε λεωφορείο κοντά στο Ντονέτσκ
- Κάτι έχει το νερό στη χώρα των Βάσκων
- «Η ζωή με δοκίμασε» – Ο Τζον Τραβόλτα αναζητά το «θετικό» μετά την απώλεια της γυναίκας και του γιου του
- Λάρισα: Πυροσβέστες έβγαλαν φίδι 1,5 μέτρου από μηχανή αυτοκινήτου
- Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ξεκινούν οι τελικοί «αιωνίων» στη Stoiximan GBL






