Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γουόκαπ: Η ακτινογραφία του... πολυεργαλείου της Ζάλγκιρις που θα ενισχύσει τον Ολυμπιακό

Γουόκαπ: Η ακτινογραφία του… πολυεργαλείου της Ζάλγκιρις που θα ενισχύσει τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός έκλεισε την πρώτη του μεταγραφή στην περιφέρεια

Ο Ολυμπιακός έφτασε σε συμφωνία με τον Τόμας Γουόκαπ και ο Αμερικανός γκαρντ θα είναι κάτοικος Πειραιά για τα επόμενα δύο χρόνια, με δυνατότητα επέκτασης της συνεργασίας τους για έναν ακόμα χρόνο.

Οι «ερυθρόλευκοι» έψαχναν έναν παίκτη στην περιφέρεια που θα αντικαθιστούσε τον Τσαρλς Τζένκινς ο οποίος αποχώρησε και δεν πρόσφερε όσα οι άνθρωποι του συλλόγου θα περίμεναν από έναν παίκτη με την εμπειρία του 32χρονου.

Ο πρώην παίκτης της Ζάλγκιρις Κάουνας έρχεται στον Ολυμπιακό για να ταιριάξει με τον Κώστα Σλούκα και μαζί να είναι οι «μαέστροι» της επίθεσης για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο 28χρονος κόμπο γκαρντ αναμένεται να δώσει βοήθειες τόσο δημιουργικά, όσο και στο σκοράρισμα, ενώ θα υπάρχει άλλος ένας παίκτης πλην του «Σλούκι Λουκ» που θα μπορεί να τρέξει το… σόου.

Το Κολέγιο και η ευκαιρία στην Ευρώπη

O Γουόκαπ, αποφοίτησε από το Κολέγιο του Όστιν, δηλώνοντας συμμετοχή στο ντραφτ του 2016, χωρίς όμως να καταφέρει να ακούσει το όνομα του στη διαδικασία. Αρχικά υπέγραψε για μικρό χρονικό διάστημα με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και τους Σικάγο Μπουλς πριν τον αφήσουν ελεύθερο. Παίζοντας μάλιστα και στη θυγατρική ομάδα των «ταύρων».

Το 2017 πήρε τη μεγάλη απόφαση να αφήσει την Αμερική και να δοκιμάσει την τύχη του πέρα από τον Ατλαντικό, ερχόμενος στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, πρώτη του ομάδα ήταν η Λούντβιγκσμπουργκ της Γερμανίας, όπου παρέμεινε για έναν χρόνο, κάνοντας καλή εντύπωση.

Η Ζάλγκιρις και η αγάπη του Σάρας

Τα «λαγωνικά» της Ζάλγκιρις Κάουνας που έχουν ανακαλύψει πολλούς παίκτες από ομάδες μικρότερης δυναμικής δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη και τον έκαναν κάτοικο Κάουνας, δίνοντας του την ευκαιρία που αναζητούσε για να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης, τη Euroleague.

Στη Λιθουανία, ο Αμερικανός έδειξε από νωρίς τις ικανότητες και εκτοξεύθηκε υπό τις οδηγίες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αποτελώντας έναν από τους πιο σταθερούς παίκτες του συλλόγου σε όλο το διάστημα της παραμονής του. Φυσικά highlight της καριέρας του η συμμετοχή στο Final Four της Euroleague του 2018 όπου κατέκτησε την τρίτη θέση με τη Ζάλγκιρις.

Ο «Σάρας» είχε και έχει μεγάλο θαυμασμό για τον Γουόκαπ, αφού τον εμπιστευόταν με κλειστά μάτια, ενώ σε πρόσφατη συνέντευξη του είχε πει για εκείνον: «Ο κόσμος δεν συνειδητοποιεί την επιρροή του στο παιχνίδι. Είναι ένας παίκτης που η αξία του είναι μεγαλύτερη από τους 8 πόντους και τις 4 ασίστ. Στα αποδυτήρια, βουλώνει τρύπες στην άμυνα, παίρνει έξυπνες αποφάσεις. Είναι ένας απίστευτος παίκτης εναλλαγής ρυθμού».

Πέρυσι είχε 34 συμμετοχές (όλες ως βασικός) στη Euroleague με 8,2 πόντους (46,9% στο δίποντο, 37,1% στο τρίποντο, 90,6% στις βολές), 3 ριμπάουντ, 4,5 ασίστ, 1,1 κλέψιμο σε 24 λεπτά συμμετοχής. Είναι εξαιρετικός αμυντικός, ενώ μπορεί να βοηθήσει και επιθετικά, τόσο στο σκορ, όσο και στη δημιουργία.

Με δυο κουβέντες είναι ένα πολυεργαλείο στα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα που μπορεί χωρίς καμία αμφισβήτηση να ανεβάσει επίπεδο την περιφέρεια του Ολυμπιακού.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024