Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί έρχεται τόσο φουσκωμένος ο λογαριασμός ρεύματος στην επιχείρησή σας;

Γιατί έρχεται τόσο φουσκωμένος ο λογαριασμός ρεύματος στην επιχείρησή σας;

Το ρεύμα παραμένει ρεύμα, είτε το καταναλώνουμε στο σπίτι, είτε στην επιχείρησή μας. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος να αφήνουμε την τιμή του να εκτοξεύεται όταν πρόκειται για τον επαγγελματικό μας χώρο.

Πόσο ρεύμα μπορεί να «κάψει» πια ένα φαρμακείο ή τα γραφεία μιας επιχείρησης; Αν πιστέψουμε τον λογαριασμό μας, τότε ξέρουμε την απάντηση: Εξωφρενικά πολύ. Όμως δεν ευθύνονται τόσο οι πραγματικές ανάγκες της επιχείρησής μας. Συχνά οι παράγοντες που αλλάζουν το παιχνίδι – και φουσκώνουν το τιμολόγιο – προκύπτουν από μικρά καθημερινά μας λάθη. Ή απλώς δεν έχουμε κάνει την κατάλληλη επιλογή παρόχου. Τι πρέπει να κάνουμε, λοιπόν, για να ελαχιστοποιήσουμε τα μηνιαία μας κόστη;

5+1 μικρά και μεγάλα βήματα για μικρούς λογαριασμούς ρεύματος

Έχετε τα μάτια σας ανοιχτά βράδυ-πρωί

Ποια ήταν η τελευταία φορά που ελέγξατε ακριβώς πόση ενέργεια καταναλώσατε για τη λειτουργία της επιχείρησής σας; Τις διακυμάνσεις από τον ένα μήνα στον επόμενο; Αν δεν έχετε πλήρη εποπτεία της κατανάλωσής σας, είναι αδύνατον να προβλέψετε το μηνιαίο κόστος του ρεύματος – επομένως και να κάνετε τις απαραίτητες κινήσεις για να το περιορίσετε.

Πόσοι επιχειρηματίες χρειάζονται για να αλλάξουν μια λάμπα;

Ευτυχώς, μόνο ένας. Ίσως όμως χρειαστεί να αλλάξει αρκετές. Μπορεί οι λάμπες που φωτίζουν την επιχείρησή σας να μην «καίνε» πολύ η καθεμία, όμως σωρευτικά και σε βάθος χρόνου συμβάλλουν σημαντικά στην αύξηση του κόστους λειτουργίας σας. Αλλάζοντάς τες με λαμπτήρες LED χαμηλής κατανάλωσης, μειώνετε αποδεδειγμένα το ύψος του λογαριασμού σας – γιατί δεν καίει… τζάμπα η λάμπα.

Πρασινίστε την οροφή

Δεν χρειάζεται να καλέσετε ελαιοχρωματιστές. Αν, όμως, η επιχείρησή σας στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο, ίσως είναι προς το συμφέρον σας να εγκαταστήσετε φωτοβολταϊκά στην ταράτσα ή τη στέγη του. Η αρχική επένδυση δεν είναι μικρή – αν και υπάρχουν κατά καιρούς κρατικά προγράμματα που μειώνουν σημαντικά το κόστος – όμως η απόσβεση θα έρθει γρήγορα.

Βρείτε τη ρίζα του καλού

Μήπως το πρόβλημα δεν είστε εσείς, αλλά ο πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας που έχετε επιλέξει; Πλέον, στην αγορά μπορείτε να βρείτε προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για επιχειρήσεις με χαμηλή κατανάλωση, όπως το Volton Unique Flexi Plus 21 που απευθύνεται σε επαγγελματίες με εγκατεστημένη ισχύ μέχρι 25kVA, προσφέροντας μια έξυπνη λύση που μπορεί να φέρει άμεσα σημαντική μείωση του κόστους του ρεύματος. Το πρόγραμμα ενδείκνυται, για παράδειγμα, για mini market, φαρμακεία, κομμωτήρια, ιατρεία, εταιρικά γραφεία και άλλες επιχειρήσεις χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και ισχύος.

Αυτή τη στιγμή το Volton Unique Flexi Plus 21 διαθέτει τη χαμηλότερη τιμή κιλοβατώρας στην αγορά για τους συνεπείς πελάτες, καθώς προσφέρει 50% έκπτωση συνέπειας στην τιμή της ενέργειας από τον πρώτο κιόλας λογαριασμό – ακόμη κι αν πρόκειται για Έναντι. Η σημαντικότερη καινοτομία του προγράμματος, είναι ότι εκτός από τη μεγαλύτερη έκπτωση συνέπειας, προσφέρει στις επιχειρήσεις χρεώσεις προμήθειας αντίστοιχες με εκείνες των οικιακών προγραμμάτων Volton. Έτσι, μας δίνει την ευκαιρία να αλλάξουμε εντελώς τους όρους του επαγγελματικού ρεύματος.

Το μέσα και το έξω

Θα πρέπει να εκμεταλλεύεστε έξυπνα τις εξωτερικές συνθήκες ανάλογα με την εποχή, προκειμένου να μειώνετε τις ανάγκες σας σε ρεύμα. Το χειμώνα, ο χώρος σας θα πρέπει να φωτίζεται όσο το δυνατόν περισσότερο, μειώνοντας έτσι τόσο τις ανάγκες για αναμμένες λάμπες, όσο και το κόστος της θέρμανσης. Από την άλλη, το καλοκαίρι θα χρειαστείτε λιγότερο τον κλιματισμό, αν έχετε φροντίσει για λίγη παραπάνω σκιά – τουλάχιστον στον βαθμό που αυτό δεν δημιουργεί πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης.

Και ανεξαρτήτως εποχής, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει τα απαραίτητα βήματα για τη σωστή συντήρηση των συσκευών και την κατάλληλη μόνωση του χώρου σας. Πιστέψτε μας, θα έχει αποτέλεσμα.

Υποχρέωση στην αποσύνδεση

Δεν αναφερόμαστε σε ζητήματα τηλεργασίας. Στο τέλος της ημέρας, είναι πολύ σημαντικό να κλείνετε όσες συσκευές δεν είναι απαραίτητες μέχρι το επόμενο πρωί. Και όταν λέμε να τις κλείνετε, δεν εννοούμε απλώς να πατάτε το κουμπί του «off», αλλά να τις βγάζετε από την πρίζα. Ειδικά σε αυτό το βήμα, αλλά και στα περισσότερα από τα προηγούμενα, θα πρέπει να έχετε και τη βοήθεια των υπαλλήλων σας. Η οποία μπορεί να εξασφαλιστεί, αν τους εκπαιδεύσετε στις σωστές τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας – που εκτός από τον λογαριασμό σας, κάνουν καλό και στο περιβάλλον.

Δοκιμάζοντας τις παραπάνω κινήσεις για ένα διάστημα, θα διαπιστώσετε έμπρακτα τα αποτελέσματά τους. Μέχρι τότε, μπορείτε να επισκεφθείτε ένα κατάστημα Volton, την ιστοσελίδα Volton.gr ή να καλέσετε στο 11300, και να ενημερωθείτε τόσο για το πρόγραμμα Volton Unique Flexi Plus 21, όσο και για τις υπόλοιπες υπηρεσίες ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου που διαθέτει η εταιρεία.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024