Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Πόλεμος» ακτοπλόων-ναυτεργατών μετά τη μεγαλειώδη απεργία

«Πόλεμος» ακτοπλόων-ναυτεργατών μετά τη μεγαλειώδη απεργία

Οι ακτοπλόοι ζητούν από την κυβέρνηση να διασφαλίσει αποτρέπεται η παρουσία τρίτων στα λιμάνια -

«Δυστυχώς, παρά την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης, η εκτέλεση προγραμματισμένων δρομολογίων των πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά δεν κατέστη δυνατή, λόγω παρακώλυσης των συγκοινωνιών από τρίτα άτομα (μη επιβάτες, μη ναυτικοί)», δηλώνει για την απεργία, της 10ης Ιουνίου, ναυτεργατικών σωματείων ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).

Όπως σημειώνει, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, σεβόμενες το επιβατικό κοινό και για την αποφυγή προβλημάτων στα λιμάνια, δεν εξέδιδαν εισιτήρια μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης του Πρωτοδικείου και ενημέρωναν τους επιβάτες για το ενδεχόμενο μη εκτέλεσης των προγραμματισμένων δρομολογίων λόγω της απεργίας.

Παράλληλα, επισημαίνει πως τα πληρώματα των πλοίων δεν απήργησαν, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι, σε όλες τις περιπτώσεις που δεν υπήρξε παρακώλυση των συγκοινωνιών από τρίτα άτομα, τα δρομολόγια εκτελέστηκαν κανονικά.

Ο ΣΕΕΝ υπογραμμίζει πως, με δύο επιστολές του (8 και 9 Ιουνίου), ζήτησε από το Υπουργείο Ναυτιλίας τη λήψη μέτρων προστασίας για την ομαλή λειτουργία των πλοίων, «το οποίο, δυστυχώς, δεν συνέβη και ούτε μας κοινοποιήθηκε ή γνωρίζουμε να έχουν δοθεί οι σχετικές εντολές».

«Παρόμοια απαράδεκτα φαινόμενα πρέπει να μην επαναληφθούν στο μέλλον και θα πρέπει να λαμβάνονται μέτρα, ώστε να αποτρέπεται η ανεξέλεγκτη παρουσία τρίτων ατόμων στα λιμάνια και στους καταπέλτες των πλοίων, γεγονός το οποίο είναι βέβαιο ότι θα έχει σημαντικές αρνητικές συνέπειες στην ομαλή διακίνηση επιβατών και εμπορευμάτων και στην αναγκαία εξυπηρέτηση των νησιών μας, η οικονομία των οποίων έχει πληγεί ιδιαίτερα λόγω της μείωσης του τουρισμού», τονίζει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

Τα ναυτεργατικά σωματεία απαντούν και ζητούν νέα απεργία στις 16 Ιουνίου

«Στους καταπέλτες των πλοίων οι ναυτεργάτες, με αγώνες και θυσίες, κατέκτησαν τα δικαιώματά τους, στους καταπέλτες θα συνεχίσουν να αγωνίζονται και δεν θα υποκύπτουν στις τρομοκρατικές – εκβιαστικές μεθοδεύσεις των εφοπλιστών και των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, για να μην εργάζονται ούτε οι επόμενες γενιές σε συνθήκες γαλέρας», επισημαίνουν με ανακοίνωσή τους οι διοικήσεις των ναυτεργατικών σωματείων.

Και καλούν τους ναυτεργάτες να συνεχίσουν τον αγώνα, με πολύμορφες αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις, για «να αποσύρει», όπως τονίζουν, «η κυβέρνηση το εργασιακό νομοσχέδιο».

Επιπλέον, καλούν τα ναυτεργατικά σωματεία να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν νέα κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα, με  24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 16 Ιουνίου.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι διοικήσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων, της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών, της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιθαλαμηπόλων-Θαλαμηπόλων, της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων, της Πανελλήνιας Ένωσης Ηλεκτρολόγων -Ηλεκτρονικών, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Οικονομικών Αξιωματικών, της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών ΜΕΚ Ε.Ν, της Πανελλήνιας Ένωσης Φροντιστών,της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Τροφοδοσίας, της Πανελλήνιας Ένωσης Πρακτικών Πλοιάρχων – Κυβερνητών, της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών M/S – Π/Κ – Ο/Γ, της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών -Ναυαγοσωστικών και της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ.

Sports in

Ο Κέιν δεν έχει αντίπαλο στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι»

Ο Χάρι Κέϊν είναι στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στα γήπεδα της Ευρώπης – Τέταρτος ο Βαγγέλης Παυλίδης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024