Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανάπλαση μνημείου Γκούρι Βιτόρεσε

Ανάπλαση μνημείου Γκούρι Βιτόρεσε

Ο δήμαρχος Ερμιονίδας Ιωάννης Γεωργόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων τον συμβολισμό αυτής της κίνησης αφού, η πρώτη μελέτη έργου του τρέχοντος έτους είναι η εν λόγω και σχετίζεται άμεσα με τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση αλλά και με την ανάδειξη της τοπικής Ιστορίας.

Στο δήμο Ερμιονίδας αποφάσισαν να αναδείξουν με τον ιδανικότερο δικό τους τρόπο την ανάπλαση του χώρου που βρίσκεται το Γκούρι Βιτόρεσε, η Ιστορική αυτή πέτρα στην οποία ο Παπαρσένης ως αρχηγός του Κάτω Ναχαγιέ (επαρχία Ερμιονίδας)  μαζί με τους άλλους Αγωνιστές ορκίστηκαν και ξεκίνησαν τον Απελευθερωτικό Αγώνα.

Με ομόφωνη απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο παρέλαβε την μελέτη με τίτλο: «Ανάπλαση μνημείου Γκούρι Βιτόρεσε» (αρ. μελέτης 01/2021) την οποία ετοίμασαν από κοινού η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου με την ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου. Αυτό που ο δήμαρχος είχε στο μυαλό του για τον χώρο φαίνεται πως αναπαρίσταται πλήρως στις μακέτες που παρουσιάζουμε και προκαλούν θαυμασμό.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος ανέφερε μεταξύ άλλων τον συμβολισμό αυτής της κίνησης αφού, η πρώτη μελέτη έργου του τρέχοντος έτους είναι η εν λόγω και σχετίζεται άμεσα με τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση αλλά και με την ανάδειξη της τοπικής μας Ιστορίας. Κλείνοντας ευχαρίστησε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους για την στήριξη της πρότασης αυτής και ανάγνωσε τμήμα από τα γραφόμενα του Γιάννη Π. Κυριάκη  στο βιβλίο του «ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ (ΚΡΑΝΙΔΙΟΝ)» σχετικά με τους θρύλους και τις παραδώσεις που επικρατούσαν για την Πέτρα αυτή, το οποίο παραθέτουμε σε φωτογραφία που ακολουθεί.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024