Βουλή-ΕΚΑ: «Νομοσχέδιο μίσους στη συλλογικότητα» – Να αποσυρθεί
Νομοσχέδιο «προστασίας του ΣΕΒ», χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ), Γιώργος Μυλωνάς, κατά τη συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής
Νομοσχέδιο «προστασίας του ΣΕΒ», χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ), Γιώργος Μυλωνάς, κατά τη συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.
«Αυτό το νομοσχέδιο είναι ένας ύμνος στην ατομικότητα, είναι νομοσχέδιο μίσους στη συλλογικότητα», είπε ο Γιώργος Μυλωνάς και προσέθεσε: «Δεν μπορεί να γίνει κατανοητό, για ποιο λόγο όταν, μετά κόπων και βασάνων, υπογράφεται μια συλλογική σύμβαση εργασίας, να δίνεται το δικαίωμα στον εργοδότη να μπορεί να προχωρήσει και σε ατομικές συμβάσεις».
Ο πρόεδρος του ΕΚΑ είπε ακόμα ότι «δεν μπορεί να γίνει κατανοητό, γιατί το δεκάλεπτο διάλειμμα ενός εργαζόμενου, πρέπει να βγαίνει εκτός του ωραρίου του, γιατί οι εργαζόμενοι με μειωμένο ωράριο θα πρέπει να έχουν σπαστό ωράριο, γιατί εάν εργαζόμενος δικαιωθεί από το δικαστήριο, δεν μπορεί να επαναπροσληφθεί, ούτε μπορεί να γίνει κατανοητό πως αυξάνονται οι υπερωρίες την ίδια ώρα που καταργείται το 8ωρο και πάμε στο δεκάωρο».
«Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη, με μείωση μισθών και κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΚΑ.
Ο Γιώργος Μυλωνάς τόνισε ότι «αυτό το νομοσχέδιο δεν διορθώνεται, αλλά πρέπει να αποσυρθεί». Προέβλεψε ότι θα αυξηθεί η απλήρωτη και αδήλωτη εργασία και κατήγγειλε την κατάργηση της αργίας της Κυριακής και σε άλλους κλάδους, καθώς και την «αύξηση της δοκιμαστικής περιόδου εργασίας σε 12μηνο, χωρίς αποζημίωση απόλυσης».
«Αυτό το νομοσχέδιο υμνεί την απεργοσπασία. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί προστατεύονται τόσο αυτοί που δεν θέλουν να απεργήσουν. Δεν τους ενόχλησε ποτέ κανείς. Πάντα υπήρχε αυτό το δικαίωμα», είπε ο πρόεδρος του ΕΚΑ, συμπληρώνοντας πως καταργείται κάθε δυνατότητα απεργίας.
- Φαράγγι της Σαμαριάς: Ολονύχτια επιχείρηση για τη διάσωση Βέλγου τουρίστα
- Ο Τραμπ εκθείασε τη FIFA για το σκάνδαλο Μπαλογκάν: «Ο Τζιάνι πήρε τη σωστή απόφαση»
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 24 Ιουλίου
- Μάριος Φραγκούλης: Τα παιδικά χρόνια χωρίς τους γονείς του και το bullying από τους συμμαθητές του
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε σπίτι στην Άνω Τούμπα – Σώθηκε ένας ηλικιωμένος
- Θεσσαλονίκη: 17χρονος οδηγούσε κλεμμένη μηχανή με 170χλμ/ώρα
- Κυψέλη: Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τις ρωγμές σε σπίτια – «Δεν ξέρουμε αν υπάρχει στατική επάρκεια ή όχι»
- Έκθεση – καμπανάκι για το ελαιόλαδο: Απώλειες και αβεβαιότητα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442