Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζάκυνθος - Υπόθεση Κορφιάτη: Πρώην αστυνομικός στους συλληφθέντες για τη δολοφονία της συζύγου του

Ζάκυνθος – Υπόθεση Κορφιάτη: Πρώην αστυνομικός στους συλληφθέντες για τη δολοφονία της συζύγου του

Η άτυχη γυναίκα, η οποία επέβαινε μαζί με τον σύζυγό της σε μηχανή, δέχθηκε πυροβολισμούς με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της και να τραυματιστεί ο άνδρας της. Ο τελευταίος δολοφονήθηκε, πριν από περίπου έναν μήνα, στη Ζάκυνθο

Σε τρεις συλλήψεις έχει προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ για την ανθρωποκτονία 37χρονης που διαπράχθηκε τον Ιούνιο του 2020 στη Ζάκυνθο, ενώ προσήχθησαν το πρωί και άλλα τρία άτομα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου ανακρίνονται.

Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη γυναίκα, η οποία επέβαινε μαζί με τον σύζυγό της σε μηχανή, δέχθηκε πυροβολισμούς με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της και να τραυματιστεί ο άνδρας της. Ο τελευταίος δολοφονήθηκε, πριν από περίπου έναν μήνα, στη Ζάκυνθο.

Τα τρία από τα έξι άτομα, μεταξύ των οποίων είναι -σύμφωνα με πληροφορίες- και απότακτος αστυνομικός, συνελήφθησαν στη Ζάκυνθο, έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση του νησιού. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου κρατούνται.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έγιναν ταυτόχρονες έφοδοι σε Ζάκυνθο, Αθήνα και Πύργο, ολονύκτιες έρευνες σε σπίτια και καταστήματα και συλλήψεις, ανάμεσα τους ένας απόστρατος αστυνομικός που είχε εμπλακεί σε ληστεία με λεία πάνω από 300.000 ευρώ που πρόσφατα αποφυλακιστεί, ο bodyguard εφοπλιστή καθώς και άλλα άτομα της νύχτας, τα οποία ο Ντίμης Κορφιάτης είχε κατονομάσει στη μήνυση που είχε καταθέσει τον περασμένο Δεκέμβριο και ξεδίπλωνε όλο το σκηνικό του υποκόσμου στο νησί της Ζακύνθου.

Αστυνομικός ο «ιθύνων νους» και της ληστείας

Ο απότακτος αξιωματικός της Ασφάλειας Ζακύνθου είχε εκτίσει ποινή κάθειρξης για την ληστεία μαμούθ των 300.000 ευρώ. Ως ηθικός αυτουργός της ληστείας σε εισοδηματία κρίθηκε ο εν λόγω απότακτος αξιωματικός και η κατηγορία στηρίχθηκε στην δίκη με μάρτυρα τον ξενοδόχο Ντίμη Κορφιάτη.

Ο πρώην αστυνομικός αποφυλακίστηκε πριν από το Πάσχα.

Ο «ματωμένος» bodyguard του εφοπλιστή

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κορφιάτης πάντως ως εκτελεστή της συζύγου του κατονόμασε Ζακυνθινό που ζει στην Αθήνα και εκτελούσε χρέη σωματοφύλακα σε εφοπλιστή. Ως βασικό συνεργό είχε καταγγείλει κάτοικο της Ζακύνθου που ο αδελφός του είχε δολοφονηθεί στο νησί το 2017 από συγχωριανό του ο οποίος αποφυλακίστηκε πρόσφατα.

Σε βάρος του κατηγορουμένου είχε επιβληθεί πρωτόδικα συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών, ενώ στο εφετείο η ποινή έπεσε στα 7 χρόνια, αφού η επίδικη ανθρωποκτονία είχε τελεστεί σε κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής του κατηγορουμένου και «προκλήθηκε από επανειλημμένες απειλές και λοιπές παράνομες πράξεις που είχε τελέσει ο θανών».

Να σημειωθεί ότι ο πατέρας του bodyguard, τη δεκαετία του 1990, είχε μαχαιρώσει μέχρι θανάτου τον πατέρα του κατηγορούμενου που μόλις πριν από λίγο διάστημα ξανακέρδισε την ελευθερία του.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024