Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Reuters: Νέα έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, επανέκδοση του 10ετούς

Reuters: Νέα έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, επανέκδοση του 10ετούς

Επανέκδοση 10ετούς ομολόγου εξετάζει το ελληνικό δημόσιο

Νέα έξοδο στις αγορές ετοιμάζει το ελληνικό δημόσιο, το οποίο προχωρά στην επανέκδοση 10ετούς ομολόγου, σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσει τις ευνοϊκές συνθήκες της αγοράς.

Ο ΟΔΔΗΧ έδωσε σχετικό mandate σε BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs, ΗSBC, JP Morgan και Nomura, που ενεργούν ως ανάδοχοι, για τη διερεύνηση ενδιαφέροντος συμμετοχής στην επανέκδοση του τίτλου με ωρίμανση στις 18 Ιουνίου 2031 και κουπόνι 0,75%.

Η κοινοπρακτική έκδοση θα ξεκινήσει στο άμεσο μέλλον, αναλόγως των συνθηκών στην αγορά, με πιο πιθανή την αυριανή ημέρα.

Στα 14-16 δισ. ευρώ το φετινό δανειακό πρόγραμμα

Όπως είχε γράψει και ο «Οικονομικός Ταχυδρόμος», η Αθήνα ψήνει καλοκαιρινή έξοδο με τις πληροφορίες να θέλουν την Ελλάδα να εξετάζει δύο εξόδους μέχρι το φθινόπωρο, εκ των οποίων η μία εκτιμάται εντός του θέρους.

Τα σενάρια κάνουν κάνουν λόγο για εκδόσεις βραχυπρόθεσμης διάρκειας, ενώ δεν αποκλείεται η έκδοση δεκαετούς ομολόγου, όπου διαπραγματεύεται σε επίπεδα κοντά στο 0,90%.

Σημειώνεται πως το φετινό δανειακό πρόγραμμα αναμένεται στα 14 -16 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά το 2020 εκδόθηκαν ομόλογα 12 δισ. ευρώ και από τις αρχές του 2021 έχουν αντληθεί περαιτέρω 9 δισ. ευρώ.

Το ταμειακό μαξιλάρι βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα, περίπου 32 δισ. ευρώ σύμφωνα με πληροφορίες, και ο στόχος είναι να παραμείνει πέριξ του εν λόγω ποσού.

Οι μέχρι τώρα έξοδοι, επομένως, όπως εξηγούν πηγές αποτελούν μέρος του μακροχρόνιου σχεδίου και από τον Οργανισμό Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους συνεχίζεται η εφαρμογή του ετήσιου πλάνου άντλησης φθηνής ρευστότητας χωρίς αυτό να αποκλείει τις εμβόλιμες επανεκδόσεις βάσει πάντα των συνθηκών.

Ο τελευταίος επιτυχημένος δανεισμός ύψους 3 δισ. ευρώ με την έκδοση 5ετούς ομολόγου -όπου η υπερκάλυψη έφτασε τα 20 δισ. ευρώ και για πρώτη φορά το επιτόκιο πλησίασε μηδενικά επίπεδα (0,17%) – απέδειξε εκ νέου το αυξημένο ενδιαφέρον των επενδυτών για την ελληνική αγορά και πως τα ομόλογα γίνονται ανάρπαστα με κύρια αιτία το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024