Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γλυκά Νερά: Αντιδράσεις για την «ψυχολόγο» της Καρολάιν - «Η σχέση με τον ασθενή βασίζεται σε εχεμύθεια»

Γλυκά Νερά: Αντιδράσεις για την «ψυχολόγο» της Καρολάιν – «Η σχέση με τον ασθενή βασίζεται σε εχεμύθεια»

Η γυναίκα φέρεται να υποδύονταν την ψυχολόγο δίχως να διαθέτει το σχετικό πτυχίο, ενώ μετά το θάνατο της 20χρονης παραχώρησε συνεντεύξεις «σπάζοντας» το ιατρικό απόρρητο

Αντιδράσεις και ερωτήματα έχει προκαλέσει η γυναίκα που συμβούλευε για θέματα ψυχικής υγείας την 20χρονη Καρολάιν που δολοφονήθηκε άγρια στα Γλυκά Νερά τον περασμένο μήνα.

Η γυναίκα φέρεται να υποδύονταν την ψυχολόγο δίχως να διαθέτει το σχετικό πτυχίο, ενώ μετά το θάνατο της 20χρονης παραχώρησε συνεντεύξεις «σπάζοντας» το ιατρικό απόρρητο.

«Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες σπουδές και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Αυτό ψάχνει τώρα ο Σύλλογος. Το επάγγελμα του ψυχολόγου ορίζει θεραπευτική σχέση που βασίζεται στην εχεμύθεια και την εμπιστοσύνη με τον ασθενή. Η συγκεκριμένη κυρία διέρρευσε προσωπικές πληροφορίες που το απόρρητό τους  αίρεται μόνο σε πολύ ειδικές περιπτώσεις και σε ειδικές αρχές. Πόσο μάλλον στον δημόσιο ή ιδιωτικό διάλογο» σχολίασε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» η Κλινική Ψυχολόγος, Άννα Κανδαράκη.

Σύμφωνα με την κ. Κανδαράκη, η σύμβουλος της Καρολάιν δεν θα έπρεπε να πει όσα είπε, ακόμα και αν έπαιρνε έγκριση από τον σύζυγο της 20χρονης.

«Στην αστυνομία θα δοθούν απαντήσεις σε όποια ερώτηση χρειάζεται. Μέσα σε ειδικές αρχές και χωρίς να δημοσιεύονται. Το επικίνδυνο είναι να δοθούν στη δημοσιότητα ή σε μη προσδιορισμένες αρχές» πρόσθεσε η ειδικός, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να τιμά ο καθένας τον τίτλο του.

Διαβάστε επίσης: Μυστήριο με την «ψυχολόγο» της Καρολάιν – «Είδαμε ότι κάτι δεν πάει καλά…»

Δείτε όσα είπε

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024