Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Lockdown: Έρχεται αλλαγή στην απαγόρευση κυκλοφορίας - Πότε επιστρέφει η μουσική στην εστίαση

Lockdown: Έρχεται αλλαγή στην απαγόρευση κυκλοφορίας – Πότε επιστρέφει η μουσική στην εστίαση

Σε δεύτερο χρόνο - δηλαδή από τέλη Ιουνίου και μετά - η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου κυκλοφορίας,

Nέα χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον κοροναϊό αναμένεται να ανακοινωθεί αυτήν την Τετάρτη, την ώρα που αρχές και ειδικοί κοιτούν με ανησυχία την χαλάρωση των πολιτών και ειδικά τα πολυπληθή κορονοπάρτι σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Το ζήτημα, βέβαια, που απασχολεί τον περισσότερο κόσμο είναι αν θα καταργηθεί η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό συντάκτη του MEGA, η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου αργεί ακόμα, καθώς αναμένεται να γίνει σε δεύτερο στάδιο, στο τέλος Ιουνίου.

Προς το παρόν, η κυκλοφορία το βράδυ θα παραταθεί κατά μία ώρα, δηλαδή η απαγόρευση θα ξεκινάει από τις 01:30. Πολλοί βέβαια αναρωτιούνται ποιο είναι το νόημα να υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας για μόλις τρεισήμισι ώρες, ενώ ούτως ή άλλως καταγράφονται εικόνες συνωστισμού σε καθημερινή βάση

Επιπλέον, όπως ήδη ανακοίνωσε το πρωί η Αριστοτελία Πελώνη, όλα δείχνουν ότι αυτό το Σαββατοκύριακο – συγκεκριμένα στις 12 Ιουνίου – θα επιστρέψει η μουσική στα καταστήματα της εστίασης.

Τέλος, την Τετάρτη που θα γίνουν οι ανακοινώσεις θα έχουμε νέες οδηγίες για δεξιώσεις, γάμους και βαφτίσεις. Θα αυξηθεί το όριο των ατόμων και ενδεχομένως και κάποιες άλλες οδηγίες που θα δοθούν από τώρα αλλά θα ισχύσουν από 1η Ιουλίου.

Άρση περιορισμών μόνο για εμβολιασμένους

Tην ίδια ώρα, φουντώνει η συζήτηση για τα προνόμια των εμβολιασμένων με κάποιους επιστήμονες να δηλώνουν υπέρ της κίνησης αυτής, προειδοποιώντας ότι ο ρυθμός των εμβολιασμών έχει πέσει και ο κίνδυνος τέταρτου κύματος της πανδημίας το φθινόπωρο είναι απολύτως ορατός.

Επιστήμονες όπως οι Βασιλακόπουλος και Γώγος έκαναν την πρόταση δημόσια, οι εμβολιασμένοι να έχουν περισσότερα δικαιώματα σε σχέση με τους ανεμβολίαστους, κάτι που έβαλε στο τραπέζι και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Στη συζήτηση που είναι σε εξέλιξη με τους επιστήμονες ήδη εξετάζονται συγκεκριμένες διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους όπως:

  • Να μην φοράνε μάσκα στους εξωτερικούς χώρους όπως συμβαίνει ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες
  • Να μην χρειάζεται να κάνουν self test
  • Και να έχουν τη δυνατότητα εισόδου σε κλειστούς χώρους όπως μπαρ και κέντρα διασκέδασης

Η κυβέρνηση πάντως ξεκαθαρίζει ότι δεν θα ληφθεί καμία τέτοια απόφαση προτού ανοίξει η πλατφόρμα για να κλείσουν το ραντεβού τους στην Επιχείρηση Ελευθερία όλοι οι ενήλικοι.

Αυτό φαίνεται πως θα συμβεί σε 2-3 εβδομάδες καθώς στο μεταξύ θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους και οι ηλικίες 18-29.

Sports in

Από τα γαριδάκια στα 2 δισ. ευρώ - Η πορεία του Σπύρου Θεοδωρόπουλου

Ο ιδρυτής της Chipita και επικεφαλής της Bespoke μιλά στην πρωτοβουλία Innovative Greeks Talks του ΣΕΒ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024