Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Επίδαυρος θέλει να γίνει το «Ευρωπαϊκό Διαμάντι»

Η Επίδαυρος θέλει να γίνει το «Ευρωπαϊκό Διαμάντι»

Όταν αναρωτιέσαι τι θα συνέβαινε αν….και πράττεις με σκοπό να μάθεις, τότε όλα είναι πιθανά.

Στην Επίδαυρο σχεδιάζουν ένα τοπικό μέλλον με παγκόσμια απήχηση. Δρούνε τοπικά αλλά σκέφτονται παγκόσμια, όπως υποστηρίζουν. Οραματιστές όμως χωρίς «γήινη» προσέγγιση είναι απλά αλεξιπτωτιστές χωρίς σημείο προσγείωσης. Η δημοτική αρχή πάντως ανιχνεύει κάθε τρόπο που θα την οδηγήσει στο μέλλον. Θέλει να γίνει ένα «ευρωπαϊκό διαμάντι» για να αποκτήσει υπεραξία. Όποιος δήμαρχος λέει πως μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του τότε καλύτερα να γίνει εφευρέτης.

Αυτός που όμως ζητάει συνεργασίες και τις επιδιώκει τότε βαδίζει συνετά και ανοίγει πόρτες που μπορεί να ωφελήσουν. Ο δήμος Επιδαύρου λοιπόν μαζί με τα Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών Freiburg και Kehl (Γερμανία) και τη συμβουλευτική εταιρεία Freiburg Sciconomy, και τον καθηγητή Δρ Sebastian Kaiser – Jovy του Πανεπιστημίου Heilbronn ξεκίνησε το πρόγραμμα Ευρωπαϊκό Διαμάντι.

«Ένα Ευρωπαϊκό Διαμάντι» είναι μια περιοχή εντός της Ευρώπης με πολλές ανεκμετάλλευτες δυνατότητες. Στις περιοχές-μέλη του προγράμματος, θα αναλυθούν οι συνθήκες ανταγωνισμού και θα προκύψουν προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης.

Με την έννοια μιας διακρατικής προσέγγισης, το έργο συνδέει τις περιοχές εταίρους Μέλανας Δρυμός  (Γερμανία), Μπρεστ / Βρετάνη (Γαλλία) και Επίδαυρος / Πελοπόννησος (Ελλάδα).

Στο τρέχον θερινό εξάμηνο του 2021, μια διεθνής ομάδα φοιτητών εργάζεται ήδη πάνω στα θεμέλια των περιφερειακών σπουδών.

Τα πρώτα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν στο διεθνές θερινό σχολείο που διοργάνωσε ο καθηγητής Kaiser-Jovy στην Επίδαυρο τον Ιούλιο του 2021.

Εδώ και αρκετά χρόνια, πρέπει να σημειώσουμε πως υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ του Δήμου Επιδαύρου και του Πανεπιστημίου Heilbronn.

«Η συνεργασία με τον καθηγητή Kaiser-Jovy από το Πανεπιστήμιο Heilbronn είναι μια ενέργεια υψηλής προτεραιότητας και σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για τη βιώσιμη ανάπτυξη του δήμου μας. Εκτιμούμε πολύ τη συμβολή της ερευνητικής ομάδας και προσβλέπουμε σε μια μακροπρόθεσμη και γόνιμη αυτής της συνεργασίας, δημιουργώντας ένα δήμο με Ευρωπαϊκό προσανατολισμό και συνέργειες», δήλωσε ο Τάσος Χρόνης, Δήμαρχος Επιδαύρου

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024