Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Wall Street: Διορθωτικές κινήσεις ενόψει Fed

Wall Street: Διορθωτικές κινήσεις ενόψει Fed

Απώλειες σε Dow Jones και S&P. Κέρδη στον Nasdaq

Μεικτή εικόνα επικράτησε στην Wall Street κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να είναι μοιρασμένοι ανάμεσα στις ειδήσεις για έναν παγκόσμιο ελάχιστο φορολογικό συντελεστή, τους παρατεταμένους φόβους για τον πληθωρισμό και την έλλειψη καταλυτών που μπορούν να κινήσουν την αγορά.

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,36 % στις 34.630,24 μονάδες και ο S&P έκλεισε στις 4.226,52 μονάδες με απώλειες 0,08%. Παρά τις απώλειες παρέμεναν λιγότερο από μία ποσοστιαία μονάδα κάτω από τα υψηλότερα επίπεδα ρεκόρ.

Στον αντίποδα ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,49% στις 13.881,72 μονάδες.

Οι επενδυτές είναι επικεντρωμένοι στα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη. Τον Απρίλιο ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε 4,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος -η μεγαλύτερη άνοδος από το 2008

Η εβδομάδα προμηνύεται κρίσιμη και για τις δύσκολες διαπραγματεύσεις μεταξύ Λευκού Οίκου και Ρεπουμπλικάνων για το περίφημο πακέτο επενδύσεων για μεγάλα έργα υποδομών.

Οι Δημοκρατικοί ασκούν πλέον ασφυκτικές πιέσεις προς τον Λευκό Οίκο να σταματήσει κάθε προσπάθεια να «κερδίσει» τη στήριξη των Ρεπουμπλικάνων με διάφορες συμβιβαστικές προτάσεις και να αφήσει την κοινοβουλευτική ομάδα των Δημοκρατικών να προχωρήσει μονομερώς με το πακέτο. Θεωρητικά, εξάλλου, έχουν την πλειοψηφία στα έδρανα για να επικυρώσουν το πακέτο μόνοι τους, όμως οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν τρόπους να καθυστερήσουν τη διαδικασία επί μήνες εξού και η προσπάθεια του Οβάλ Γραφείου να πετύχει διακομματική στήριξη.

Πάντως, οι Δημοκρατικοί είναι αποφασισμένοι να φέρουν προς ψήφιση, ήδη μέσα στην εβδομάδα, ένα νομοσχέδιο δαπανών για τον κλάδο των Μεταφορών, ύψους 547 δισ. δολαρίων, που εντάσσεται στο ευρύτερο επενδυτικό πακέτο Μπάιντεν.

Η αγορά αναμένει επίσης με ενδιαφέρον τη συνεδρίαση της Fed την επόμενη εβδομάδα, όπου θα διαφανούν οι προθέσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας αναφορικά με το tapering και τα άλλα μέτρα στήριξης της οικονομίας, καθώς και οι εκτιμήσεις της για την πορεία του πληθωρισμού.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024