Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Kέρκυρα: Ήθελε να σκοτώσει ο δράστης του διπλού φονικού - Τα σημειώματα που βρέθηκαν σπίτι του

Kέρκυρα: Ήθελε να σκοτώσει ο δράστης του διπλού φονικού – Τα σημειώματα που βρέθηκαν σπίτι του

Πυροβόλησε εξ επαφής τα θύματά του στο κεφάλι πριν αυτοκτονήσει - Τι δηλώνει φίλη του 63χρονου θύματος.

Αποφασισμένος να σκοτώσει φαίνεται πως ήταν ο 67χρονος δράστης του διπλού φονικού στην Κέρκυρα.

Πέρα από το γεγονός ότι πυροβόλησε εξ επαφής τα θύματα του στο κεφάλι, προτού στρέψει την κυνηγετική καραμπίνα στον εαυτό του και αυτοκτονήσει, σύμφωνα με το STAR στο σπίτι του βρέθηκαν απολογητικά σημειώματα προς την οικογένειά του αλλά και ένας πλήρης φάκελος προς τον Εισαγγελέα.

Το στοιχείο αυτό οδηγεί τις αρχές στην εκτίμηση ότι ο 67χρονος σκόπευε να σκοτώσει την σπιτονοικοκυρά του.

Ο λόγος που όπλισε το χέρι του φέρεται να ήταν η επικείμενη έξωσή του από την 61χρονη καθηγήτρια και σπιτονοικοκυρά του. Το δεύτερο θύμα σκοτώθηκε κατά λάθος όταν μπήκε στη μέση για να βοηθήσει την άτυχη γυναίκα.

Τι είπε φίλη του θύματος

Οι τρεις νεκροί μένανε όλοι στο ίδιο διώροφο κτίριο: η ιδιοκτήτρια έμενε στο ισόγειο, ο δράστης νοίκιαζε το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου και το άλλο θύμα – ένας 63χρονος Ελληνογάλλος – είχε αγοράσει τον δεύτερο όροφο. Ο 67χρονος φέρεται να είχε κάνει προφορική συμφωνία να μην πληρώνει μίσθιο, αλλά να φροντίζει τον κήπο του συγκροτήματος διαμερισμάτων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, ο 67χρονος δράστης φέρεται να είχε διαπληκτισθεί πολλές φορές το τελευταίο διάστημα και με τα δύο θύματα.

Κάτοικοι της περιοχές λένε πως ο δράστης ήταν ένας μοναχικός άνθρωπος που έκανε βόλτες με έναν τετράποδο φίλο που υπεραγαπούσε και φρόντιζε.

Ο 63χρονος Ελληνογάλλος είχε έρθει πριν μια εβδομάδα στην Κέρκυρα για να φτιάξει το σπίτι του ώστε να ακολουθήσει και η οικογένεια του ενώ πιθανολογείται πως ακούγοντας τις φωνές, βγήκε να βοηθήσει και τελικώς, έπεσε νεκρός.

«Μας είπε ότι το πρωί θα μιλούσε εδώ με την ιδιοκτήτρια. Δεν σκοτώνεις έτσι. Δε μπορώ να καταλάβω. Πιστεύω ότι κατέβηκε να βοηθήσει. Έχει μια βδομάδα που ήρθε. Γύρισε να φτιάξει το σπίτι για να έρθει σε λίγες μέρες η γυναίκα του με την κόρη του», είπε φίλη του 63χρονου Ελληνογάλλου.

Πώς έγινε το φονικό

Λίγο μετά τις 11:30 το πρωί στη διώροφη οικία ξέσπασε καυγάς ανάμεσα στην ιδιοκτήτρια του σπιτιού – καθηγήτρια Γαλλικών – και τον νοικάρη της που είναι πατέρας αστυνομικού.

Η γυναίκα, 61 χρόνων, είχε βγει στην αυλή για να κάνει κάτι δουλειές με τη βοήθεια ενός εργάτη. Μόλις την είδε ο 67χρονος βγήκε από το σπίτι και άρχισε να της φωνάζει και να τη βρίζει.

«Είχαμε ραντεβού 12.30 να πάμε για μπάνιο, μόλις τελείωνε τις δουλειές της από εδώ. Την έπαιρνα τηλέφωνο και δεν το σήκωνε» είπε φίλη του θύματος.

Μόλις άκουσε τη φασαρία ο γείτονας από τον δεύτερο όροφο, κατέβηκε κάτω στην αυλή για να δει τι συμβαίνει και μπήκε στη μέση για να βοηθήσει. Ήταν ο πρώτος που δέχτηκε τα σκάγια από την κοντόκαννη καραμπίνα του 67χρονου. Ήταν μία κίνηση που στάθηκε μοιραία για τη ζωή του. Λίγα λεπτά αργότερα έπεσε αιμόφυρτη και η άτυχη γυναίκα.

Μόλις ο δράστης συνειδητοποίησε τι έκανε κλειδώθηκε στο ισόγειο διαμέρισμά του, έστρεψε την καραμπίνα προς το μέρος του και έβαλε τέλος στη ζωή του.

Ο Ελληνογάλλος σκοτώθηκε ακαριαία από τους πυροβολισμούς, ενώ η Ελληνίδα μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, όμως οι γιατροί δεν κατάφεραν να την κρατήσουν στη ζωή.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή κ. Γιάννη Αϊβατίδη, το κάθε θύμα έχει δεχθεί τουλάχιστον έναν πυροβολισμό (το ένα πιθανότατα δέχθηκε και δεύτερο), ενώ από την ιατροδικαστική εξέταση προκύπτει επίσης ότι το όπλο με το οποίο σκότωσε τα δυο άτομα, ήταν το ίδιο με το οποίο έβαλε τέλος και στη ζωή του ο 67χρονος.

Τόσο η Ελληνίδα ιδιοκτήτρια των διαμερισμάτων, όσο και ο 63χρονος Ελληνογάλλος πυροβολήθηκαν εξ επαφής στο κεφάλι, ενώ ο αυτόχειρας έστρεψε το όπλο στο στήθος του και πάτησε τη σκανδάλη.

Η απόσταση μεταξύ των θυμάτων ήταν πάντως πάνω από 15 μέτρα.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024