Αιματοχυσία στην Μπουρκίνα Φάσο: Σχεδόν 100 νεκροί σε ένοπλη επίθεση
Η επίθεση εκδηλώθηκε στο χωριό Σολχάν και οι ένοπλοι πυρπόλησαν σπίτια και την αγορά του χωριού, αναφέρει η ανακοίνωση της κυβέρνησης, η οποία χαρακτηρίζει τους δράστες τρομοκράτες
Ένοπλοι εξαπέλυσαν επίθεση στη διάρκεια της νύχτας σε ένα χωριό στη βόρεια Μπουρκίνα Φάσο και σκότωσαν περίπου 100 κατοίκους του, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.
Η επίθεση εκδηλώθηκε στο χωριό Σολχάν και οι ένοπλοι πυρπόλησαν σπίτια και την αγορά του χωριού, αναφέρει η ανακοίνωση της κυβέρνησης, η οποία χαρακτηρίζει τους δράστες τρομοκράτες.
Σημειώνεται πως το περασμένο μήνα, είχαν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 32 άτομα και τραυματιστεί ακόμη 17 κατά τη διάρκεια παρόμοιας ένοπλης επίθεσης σε χωριό στα σύνορα με τον Νίγηρα.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.