Στο πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια του Παραολυμπιακού Κινήματος με την είδηση θανάτου του 48χρονου Νίκου Καπλάνη. Αθλητής της κολύμβησης, του στίβου και της επιτραπέζιας αντισφαίρισης είχε συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, ενώ ήταν πρωταθλητής στην κλάση 1 της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.
Μέτρησε συνολικά 3 παρουσίες σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, το 2000 στο Σίδνεϊ και το 2012 στο Λονδίνο, όπως και το 2004 στην Αθήνα.
Η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες αναφέρει σε ανακοίνωσή της:
«Τον πρόωρο χαμό του Νίκου Καπλάνη θρηνεί το ελληνικό Παραολυμπιακό Κίνημα. Ο αθλητής της κολύμβησης, του στίβου της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και τα τελευταία χρόνια και του μπότσια, με πολλές και σημαντικές διακρίσεις σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 48 ετών, νικημένος από τον κορονοιό.
Ο Νίκος Καπλάνης είχε καταγωγή από το Μέτσοβο και είχε σπουδάσει ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ τα τελευταία 16 χρόνια εργαζόταν στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Το ΔΣ της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ εκφράζει τη λύπη του για την απροσδόκητη απώλεια του Νίκου Καπλάνη, αλλά και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.
Το παιχνίδι της Αρίνα Σαμπαλένκα με τον Νικ Κύργιο γκρέμισε όσα έχτισε η ιστορική νίκη της Μπίλι Τζιν Κινγκ απέναντι στον Μπόμπι Ριγκς: Την ανάγκη για ισότητα - Η επί δεκαετίες μάχη των γυναικών για ίσες αμοιβές στο τένις.
Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη περνάει τις διακοπές του ο Κωνσταντίνος Καρέτσας και με την ευκαιρία δώρισε μια φανέλα του από την Εθνική Ελλάδας σε εκκλησία της Μενεμένης.
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε ακόμη ένα ιστορικό ορόσημο, καθώς έγινε ο παίκτης που συμπλήρωσε γρηγορότερα από κάθε άλλον 1.300 επίσημους αγώνες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, όπως επιβεβαιώθηκε από την IFFHS
Σε ΜΜΕ της Ιταλίας υπάρχει σενάριο για τη Ρόμα και τον Μοχάμεντ Σαλάχ σε σχέση με πιθανό μεταγραφικό ενδιαφέρον-επιστροφή του Αιγύπτιου σταρ στη Ρώμη, παρά το γεγονός ότι ανήκει στη Λίβερπουλ