Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χαρίτσης: Η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας, μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα φθηνής, ελαστικής εργασίας

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας, μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα φθηνής, ελαστικής εργασίας

«Η κυβέρνηση επιχειρεί να κάνει το μαύρο - άσπρο και στα εργασιακά», δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, υποστηρίζοντας ότι το νομοσχέδιο Χατζηδάκη «καταργεί το οκτάωρο, μειώνει τους μισθούς, επιβάλλει δεκάωρη εργασία με μείωση αποδοχών»

«Η κυβέρνηση επιχειρεί να κάνει το μαύρο – άσπρο και στα εργασιακά», δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», υποστηρίζοντας ότι με το νομοσχέδιο που κατέθεσε «καταργεί το οκτάωρο, μειώνει τους μισθούς, επιβάλλει δεκάωρη εργασία με μείωση αποδοχών, σπαστό ωράριο, μερική απασχόληση και διπλασιασμό των φθηνών υπερωριών».

«Αυτές οι συνθήκες δεν αντιστοιχούν σε ευρωπαϊκή χώρα του 21ου αιώνα», πρόσθεσε ο κ. Χαρίτσης, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «στέλνει σήμα ότι η Ελλάδα στα επόμενα χρόνια θα είναι μια χώρα φθηνής, ελαστικής εργασίας και μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω».

Ως προς την πανδημία, ο βουλευτής υπογράμμισε ότι «βρισκόμαστε μακριά από το επιθυμητό τείχος ανοσίας, γεγονός που δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό»,  αντιπαραβάλλοντας ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί σταθερά να εξωραΐσει την πραγματικότητα, με τον πρωθυπουργό  να μας λέει, ήδη, από τις αρχές Φλεβάρη, ότι διανύουμε το τελευταίο μίλι στη μάχη με την πανδημία».

«Εδώ και μήνες ζητάμε σαφή μέτρα, πλήρη επιδημιολογική επιτήρηση και ξεκάθαρα υγειονομικά πρωτόκολλα για την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας» , επεσήμανε ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ «και κυρίως στον τουρισμό, όπου δυστυχώς και φέτος δεν υπάρχει σοβαρός σχεδιασμός. Είδαμε να ανακοινώνονται μέτρα και υγειονομικά πρωτόκολλα στις 13 Μαΐου, για να ανοίξει ο τουρισμός στις 14», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ο Αλ. Χαρίτσης χαρακτήρισε τα μέτρα στήριξης «αργοπορημένα και απολύτως ανεπαρκή σε σχέση με τις ανάγκες των επιχειρήσεων», κάνοντας παράλληλα λόγο για «προγράμματα κατόπιν εορτής στην εστίαση και στον τουρισμό».

«Η οικονομία δεν ξανανοίγει με το πάτημα ενός κουμπιού. Χρειάζεται έγκαιρη και ουσιαστική στήριξη σε βάθος χρόνου», διευκρίνισε επαναλαμβάνοντας ότι «δεν αρκεί  η αναστολή κάποιων υποχρεώσεων. Απαιτείται παροχή ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις και ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους».

«Από το χειροκρότημα των υγειονομικών περάσαμε πολύ γρήγορα στη διάλυση του ΕΣΥ», τόνισε επίσης, υπενθυμίζοντας  ότι «μόλις προχθές ακούσαμε τον πρωθυπουργό να ανοίγει τις διαδικασίες για την ιδιωτικοποίησή του».

«Η κυβέρνηση δεν φαίνεται να έμαθε τίποτα από την πανδημία», κατέληξε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024