Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αχτσιόγλου: Θετικό πρώτο βήμα η συμφωνία των υπουργών Οικονομικών των G7

Αχτσιόγλου: Θετικό πρώτο βήμα η συμφωνία των υπουργών Οικονομικών των G7

«Ένα θετικό πρώτο βήμα για την παγκόσμια φορολογική δικαιοσύνη και τον περιορισμό των φορολογικών παραδείσων έγινε σήμερα, με τη συμφωνία των υπουργών Οικονομικών των G7», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου, τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ

«Ένα θετικό πρώτο βήμα για την παγκόσμια φορολογική δικαιοσύνη και τον περιορισμό των φορολογικών παραδείσων έγινε σήμερα, με τη συμφωνία των υπουργών Οικονομικών των G7», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου, τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυρία Αχτσιόγλου ανέφερε πως, «μετά από ισχυρές  πρωτοβουλίες του προέδρου των ΗΠΑ Μπάιντεν», οι υπουργοί Οικονομικών των G7 συμφώνησαν ότι:

1. Οι μεγαλύτερες και πιο κερδοφόρες πολυεθνικές, που παρέχουν ψηφιακές υπηρεσίες (όπως οι Amazon, Facebook κ.λπ.), θα πρέπει να πληρώνουν φόρους στις χώρες που δραστηριοποιούνται και όχι μόνο εκεί που έχουν την έδρα τους.

2. Θα υιοθετηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο ένα ελάχιστο ποσοστό φορολόγησης 15% των ίδιων πολυεθνικών.

Και σχολίασε πως αυτή η συμφωνία «μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για τον περιορισμό των φορολογικών παραδείσων, την αύξηση των εσόδων στα κράτη, τη διαμόρφωση ενός πεδίου περισσότερο ισότιμου ανταγωνισμού».

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση «οφείλει, όχι μόνο να προχωρήσει στην υλοποίηση της συμφωνίας αυτής, αλλά και να λάβει ισχυρότερες πρωτοβουλίες για περιορισμό των offshore και την κατάργηση των φορολογικών παραδείσων».

Και προσέθεσε πως ο ίδιος προσανατολισμός πρέπει να είναι κεντρικός και στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για τον ψηφιακό φόρο και τη φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, με στόχο τη δίκαιη φορολόγηση και τελικά την ελάφρυνση των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων.

«Τα ζητήματα της δίκαιης φορολόγησης και της φοροδιαφυγής δεν λύνονται από την αγορά, που αναζητά και εκμεταλλεύεται τα κενά των φορολογικών συστημάτων, αλλά από ισχυρές πολιτικές πρωτοβουλίες και αποφάσεις», κατέληξε η Έφη Αχτσιόγλου.

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024