Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Bέλγιο: Τι αλλάζει με τα ταξίδια προς άλλες χώρες

Bέλγιο: Τι αλλάζει με τα ταξίδια προς άλλες χώρες

Αποφάσεις για τα ταξίδια στο εξωτερικό και περαιτέρω άρσεις των περιοριστικών μέτρων στην εστίαση, ανακοίνωσε σήμερα η Επιτροπή Διαβούλευσης του Βελγίου.

Αποφάσεις για τα ταξίδια στο εξωτερικό και περαιτέρω άρσεις των περιοριστικών μέτρων στην εστίαση, ανακοίνωσε σήμερα η Επιτροπή Διαβούλευσης του Βελγίου.

Η απόφαση για τα ταξίδια προβλέπει ότι από την 1η Ιουλίου η επιστροφή από χώρες της ΕΕ που επιδημιολογικά βρίσκονται στην πράσινη, ή πορτοκαλί ζώνη, δεν θα απαιτεί τεστ και καραντίνα για τους πλήρως εμβολιασμένους. Τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί εξαιρούνται από καραντίνα, αλλά θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ PCR.

Από το τεστ εξαιρούνται τα παιδιά κάτω των 12 ετών που είναι κάτοικοι Βελγίου και όλα τα παιδιά κάτω των 6 ετών.

Η επιστροφή από χώρες που βρίσκονται στην κόκκινη ζώνη, απαιτεί τεστ χωρίς καραντίνα αν είναι αρνητικό, τόσο για τους εμβολιασμένους όσο και για όσους έχουν πιστοποιητικό ανάρρωσης από Covid-19. Σε αυτήν την περίπτωση το τεστ PCR θα πρέπει να γίνεται το νωρίτερο 72 ώρες πριν το ταξίδι.

Η επιστροφή από ζώνη υψηλού κινδύνου, όπου εντοπίζονται ανησυχητικές μεταλλάξεις του ιού, απαιτεί για εμβολιασμένους και μη δεκαήμερη υποχρεωτική καραντίνα και τεστ PCR την πρώτη και την έβδομη ημέρα.

Οι κάτοικοι του Βελγίου που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19, έχουν το δικαίωμα για δύο δωρεάν τεστ PCR το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά την εστίαση, από τις 9 Ιουνίου, τα εστιατόρια και τα μπαρ θα κλείνουν στις 23.30, είτε σε εξωτερικούς, είτε σε εσωτερικούς χώρους.

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024