Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσόμσκι, Λόουτς και Ναόμι Κλάιν χαιρετίζουν το 1ο Διαβουλευτικό Συνέδριο του ΜέΡΑ25

Τσόμσκι, Λόουτς και Ναόμι Κλάιν χαιρετίζουν το 1ο Διαβουλευτικό Συνέδριο του ΜέΡΑ25

Ενώπιον 500 συνέδρων, ο Γιάνης Βαρουφάκης θα ανοίξει σήμερα το βράδυ τις εργασίες του 1ου Διαβουλευτικού Συνεδρίου του ΜέΡΑ25, παρουσιάζοντας τις θέσεις για όλα τα μεγάλα ζητήματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής. Χαιρετιστήρια μηνύματα προς το συνέδριο έχουν στείλει εμβληματικές προσωπικότητες από το εξωτερικό.

Ενώπιον 500 συνέδρων, ο Γιάνης Βαρουφάκης θα ανοίξει σήμερα το βράδυ τις εργασίες του 1ου Διαβουλευτικού Συνεδρίου του ΜέΡΑ25,  παρουσιάζοντας τις θέσεις για όλα τα μεγάλα ζητήματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.

Εμβληματικές προσωπικότητες

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο χώρο των Λιπασμάτων Δραπετσώνας και οι συνεδριακές διαδικασίες αναμένεται να ξεκινήσουν στις 7 το απόγευμα, ενώ ο κ. Βαρουφάκης είναι προγραμματισμένο να μιλήσει γύρω στις 9 το βράδυ. Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της Κυριακής με τις ψηφοφορίες.

Στο Συνέδριο θα συζητηθούν, θα επικαιροποιηθούν και θα εξειδικευτούν οι θέσεις του κόμματος σε όλα τα πεδία πολιτικής πάνω σε 22 κείμενα βάσης που έχουν προκύψει από τον προσυνεδριακό διάλογο, ενώ μηνύματα προς το συνέδριο έχουν στείλει, εμβληματικές προσωπικότητες από το εξωτερικό.

Ολόψυχη αλληλεγγύη

Μεταξύ αυτών ο νομπελίστας φιλόσοφος Νόαμ Τσόμσκι από τα ιδρυτικά μέλη του DiEM25, η ακτιβίστρια και συγγραφέας Ναόμι Κλάιν καθώς και ο Βρετανός σκηνοθέτης Κέν Λόουτς.

«Γεια σας, σύντροφοι του ΜέΡΑ25. Μακάρι να μπορούσα να είμαι μαζί σας όχι μόνο με τις σκέψεις μου και με την ολόψυχη αλληλεγγύη μου. Ο αγώνας αυτός είναι κοινός. Μας αφορά όλους. Το διακύβευμα είναι τεράστιο. Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στο βαρυσήμαντο έργο που αναλάβατε» αναφέρει ο Νόαμ Τσόμσκι

Ριζοσπαστικοποίηση, ενεργό συμμετοχή και μαζική ανυπακοή

Στην ομιλία του ο Γιάνης Βαρουφάκης αναμένεται να αναφερθεί στην ελληνική και ευρωπαϊκή πολιτική κατάσταση, την πορεία του ΜέΡΑ25 και του DiEM25, τη θέση του κόμματος για το ευρώ, αλλά και τη θέση του ΜέΡΑ25 για τις πολιτικές συνεργασίες.

Θα αναφερθεί επίσης και στις διεθνείς εξελίξεις με έμφαση στο παλαιστινιακό. Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 «δίνοντας μια κατεύθυνση για περαιτέρω ριζοσπαστικοποίηση και ενεργό συμμετοχή, θα καλέσει σε μαζική ανυπακοή απέναντι στις πολιτικές της εξαθλίωσης που θρέφουν και το αυγό του φιδιού», όπως αναφέρουν κομματικές πηγές.

Το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής με μια συναυλία με τους Δημήτρη Ζερβουδάκη και Σπύρο Γραμμένο, ενώ αναμένεται να υπάρξει και η δεύτερη φάση του τον Νοέμβριο για ζητήματα ιδεολογίας και μακρόπνοης στρατηγικής.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024