Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παιδιά και εξαρτήσεις

Παιδιά και εξαρτήσεις

Η γνώση σώζει και όταν προσφέρεται απλόχερα και δωρεάν από τους ειδικούς είναι δώρο ζωής. Ειδικά την εποχή που διανύουμε όπου γονείς και εκπαιδευτικοί δίνουν αγώνα να διατηρήσουν τα παιδιά μακριά από κάθε είδους εξαρτήσεις κάθε βοήθεια είναι καλοδεχούμενη.

Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού και η Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Μέριμνας και Προσχολικής Αγωγής κ. Χρύσα Παρίση, σας καλούν να παρακολουθήσετε το διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος Αγωγής Υγείας για Παιδιά με θέμα τις «ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ».

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων ΕΔΔΥΠΠΥ, υπό την Αιγίδα του ΙΣΑ σε συνεργασία με τον κ. Αναστάσιο Χατζή, Παιδίατρο-Εντατικολόγο, τ. Συντονιστή-Διευθυντή ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και Μέλος Δ.Σ. Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών μέσω πλατφόρμας zoom, την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021 στις 18:30.

Η παρουσίαση θα έχει χρονική διάρκεια περίπου 1 ώρα (20’ εισήγηση και 40’ ερωτήσεις-συζήτηση).

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων (γονείς, εκπαιδευτικοί), που μπορούν να αποτελέσουν πυρήνα εκπαίδευσης με έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση, ώστε να είναι γνώστες των συνεπειών της έκθεσης των παιδιών σε κινδύνους και να λειτουργήσουν προστατευτικά με γνώμονα την Πρόληψη.

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. έχει ως αποκλειστικό του σκοπό την Πρόληψη των Νοσημάτων, την Προαγωγή της Υγείας, τον Προσυμπτωματικό Έλεγχο των πληθυσμιακών ομάδων υψηλού κινδύνου και γενικότερα την προώθηση ολοκληρωμένων Πολιτικών και Δράσεων στο πεδίο της Δημόσιας Υγείας. Δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς της Υγειονομικής Ενημέρωσης, της Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Προληπτικής Ιατρικής.

Σήμερα αριθμεί 235 ΟΤΑ Μέλη από όλες τις Περιφέρειες της χώρας και διοικείται από 13 μελές Δ.Σ. Αποτελεί τη συνένωση 3 Δικτύων: του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α. που ιδρύθηκε το 2005, του Εθνικού Δικτύου Δήμων Προαγωγής Υγείας που ιδρύθηκε το 2007 και του Εθνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων που ιδρύθηκε το 1994.

Σημαντική αναγνώριση για την πολυετή προσφορά του αποτελεί η πιστοποίησή του, τον Ιούνιο 2010, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως ένα Εθνικής Εμβέλειας Δίκτυο Πόλεων που ακολουθεί τα κριτήρια και τη μεθοδολογία του Π.Ο.Υ.

Για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο  είναι απαραίτητο να δηλώσετε το e-mail σας στο grpdokmepa@gmail.com, ή καλώντας στο 2106531778, όπου θα σας σταλεί ο σύνδεσμος και οδηγίες για τη συμμετοχή σας έως την προσεχή Δευτέρα.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024