Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γλυκά Νερά: Σε κομβικό σημείο οι έρευνες - Οι 10 κακοποιοί που βρίσκονται στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ.

Γλυκά Νερά: Σε κομβικό σημείο οι έρευνες – Οι 10 κακοποιοί που βρίσκονται στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει ήδη στα χέρια της τα πρώτα αποτελέσματα της εξέτασης των δειγμάτων γενετικού υλικού που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν βρέθηκε ίχνος DNA στα νύχια της άτυχης Καρολάιν

Σε κομβικό σημείο βρίσκοτναι πλέον οι έρευνες για την εξιχνίαση του φρικτού εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, καθώς περίπου έναν μήνα μετά τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές δεν έχουν οδηγήσει ακόμα με βεβαιότητα στα ίχνη των δραστών.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει ήδη στα χέρια της τα πρώτα αποτελέσματα της εξέτασης των δειγμάτων γενετικού υλικού που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν βρέθηκε ίχνος DNA στα νύχια της άτυχης Καρολάιν.

Επίσης, οι κάμερες ασφαλείας δεν έχουν καταγράψει το όχημα διαφυγής των τριών δολοφόνων – ληστών, παρά το γεγονός ότι ερευνήθηκαν βίντεο σε ακτίνα δυο τετραγώνων από τη μεζονέτα της οδού Παναγούλη, ενώ τα δακτυλικά αποτυπώματα του πιλότου που βρέθηκαν στη μονωτική ταινία δικαιολογούνται, αφού όπως φέρεται να είπε στις συζητήσεις με τους αστυνομικούς, οι δράστες δεν την είχαν μαζί τους αλλά αυτός τους την έδωσε.

Ο πρώτος κύκλος ερευνών, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα με αποτέλεσμα οι αξιωματικοί της ασφάλειας να είναι αναγκασμένοι να επιστρέφουν στο σπίτι του ζευγαριού προσπαθώντας να εντοπίσουν κρίσιμες λεπτομέρειες που ίσως τους έχουν διαφύγει και μπορούν να δώσουν απαντήσεις στα αναπάντητα έως τώρα ερωτήματα.

Την ίδια ώρα ηλεκτρονικό σκίτσο των δραστών που έκαναν οι αναλυτές βασιζόμενοι στις περιγραφές του πιλότου για να το συγκρίνουν με τα προφίλ των 30 υπόπτων δεν φέρεται μέχρι στιγμης να οδηγεί σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις

«Ίσως οι δράστες να μην συλληφθούν ποτέ»

Οι διαρρήκτες που δολοφόνησαν την 20χρονη Καρολάιν, μπορεί να μην συλληφθούν ποτέ. Αυτό επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η διαδικτυακή έκδοση της βρετανικής εφημερίδας Sun, η οποία επικαλούμενη εγκληματολόγους αναφέρεται στο φρικτό έγκλημα που συγκλόνισε την Ελλάδα.

Το ενδιαφέρον των βρετανικών ΜΜΕ για την σοκαριστική υπόθεση στα Γλυκά Νερά παραμένει αμείωτο, με δεδομένο ότι ο πατέρας της δολοφονημένης γυναίκας κατάγεται από τη Βρετανία.

Με σημερινό ρεπορτάζ, η Sun κάνει λόγο για αποτυχία της αστυνομίας να συλλάβει τη συμμορία των «ερασιτεχνών» που διέπραξε το στυγερό έγκλημα. Η Καρολάιν βασανίστηκε και στραγγαλίστηκε από τους δράστες που εισέβαλαν στο σπίτι όπου διέμενε με τον σύζυγο και το λίγων μηνών βρέφος τους, τα ξημερώματα της 11ης Μαϊου.

«Κάτι δεν πάει καλά»

Οι ειδικοί, που παρακολουθούν στενά τις έρευνες της αστυνομίας να εντοπίσει τους δράστες, λένε ότι τρεις εβδομάδες μετά τη δολοφονία, το έγκλημα θα έπρεπε να έχει εξιχνιαστεί.

«Εάν αυτή ήταν μία συνηθισμένη διάρρηξη θα είχε εξιχνιαστεί μέχρι τώρα», αναφέρει ο Απόστολος Λύτρας.

«Διαβάζουμε ότι δεν έχει βρεθεί DNA, ούτε αποτυπώματα και ότι υπάρχουν λίγα στοιχεία και όμως, δείχνουν να είναι ερασιτέχνες», δηλώνει στην εφημερίδα. «Κάτι δεν πάει καλά» προσθέτει ο Απόστολος Λύτρας.

Η λίστα με τους 10 υπόπτους

Οι αστυνομικές αρχές που διερευνούν την υπόθεση, η οποία συγκλόνισε την κοινή γνώμη, έχουν περιορίσει τη λίστα των υπόπτων σε 10 άτομα, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα.

«Πρόκειται για σκληρούς εγκληματίες, διαφόρων εθνικοτήτων», είπε ένας αστυνομικός στην διαδικτυακή Sun. «Είναι μία δύσκολη υπόθεση. Έχει πάρει περισσότερο χρόνο απ’ ότι θεωρούσαμε, αλλά πλησιάζουμε»

«Συμφωνώ ότι μας πήρε περισσότερο χρόνο»

Η 20χρονη Καρολάιν μετακόμισε στην Αθήνα μετά τον γάμο της με τον 32χρονο πιλότο. Το ζευγάρι γνωρίστηκε στην Αλόννησο. Στο ίδιο νησί, πριν μερικές ημέρες, συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο «αντίο» στη νεαρή μητέρα.

Η στυγερή δολοφονία έγινε τα ξημερώματα της 11ης Μαίου, στη μεζονέτα όπου διέμενε το ζευγάρι, στα Γλυκά Νερά. Οι έρευνες περιβάλλονται από ένα πέπλο μυστηρίου, με τις αρχές να επισημαίνουν ότι η «μυστικότητα» παραμένει το «κλειδί» για τον εντοπισμό των κακοποιών.

«Ξεκάθαρα βρισκόμαστε πολύ, πολύ κοντά» τονίζει ο Σταύρος Μπαλάσκας στην εφημερίδα για να προσθέσει ο συνδικαλιστής της αστυνομίας: «συμφωνώ ότι μας πήρε περισσότερο χρόνο».

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στην ψυχολόγο που παρακολουθούσε την Καρολάιν και η οποία μίλησε με τις αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με πηγές της βρετανικής εφημερίδας, οι πληροφορίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν.

«Μας παρέχει πληροφορίες για το ποιος άλλος θα μπορούσε να γνωρίζει για το μεγάλο χρηματικό ποσό που βρισκόταν στο σπίτι» αναφέρει η πηγή που επικαλείται η Sun και προσθέτει πως «η γνώση της για την Καρολάιν είναι πολύ σημαντική».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024