Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αστικές αναπλάσεις στην Κομοτηνή

Αστικές αναπλάσεις στην Κομοτηνή

Η Κομοτηνή εκσυγχρονίζει τις πλατείες της και τις κάνει προσβάσιμες και για άτομα ΑΜΕΑ. Και το πράττει με ιδίους πόρους.

Ολοκληρώθηκε η ολική ανακατασκευή των πλατειών Θρυλορίου και Γοργοποτάμου και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι η ανακατασκευή της πλατείας στον οικισμό Ροδίτη του Δήμου Κομοτηνής.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, το οποίο χρηματοδοτήθηκε με ιδίους πόρους του Δήμου Κομοτηνής. Να σημειώσουμε εδώ πως ο δήμος Κομοτηνής, λόγω χρηστής διαχείρισης, προβαίνει σε παρεμβάσεις ευρείας κλίμακας με ίδια κεφάλαια γεγονός που πρέπει να επισημανθεί. Έτσι δεν επιχειρεί να ενταχθεί σε χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το Αντώνης Τρίτσης, εξοικονομώντας έτσι κεφάλαια για λογαριασμό άλλου δήμου που δεν έχει την ίδια ευχέρεια.

Στόχος λοιπόν του έργου ήταν η παράδοση στους χρήστες σύγχρονων πλατειών που πληρούν τις προϋποθέσεις ασφάλειας και αισθητικής.

Ταυτόχρονα, η δημιουργία λειτουργικότερων υπαίθριων χώρων που θα επιτρέπουν στους κατοίκους ν’ απολαμβάνουν τον ελεύθερο χρόνο σε ελεύθερο χώρο.

Οι παρεμβάσεις στις τρεις πλατείες αφορούν στην ολική ανακατασκευή τους  με νέα υλικά υψηλής ποιότητας και αισθητικής.  Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν στοιχεία αστικού εξοπλισμού όπως πέργκολες, παγκάκια, καθιστικοί πάγκοι, κάδοι, βρύσες.

Επίσης, ενισχύθηκε το πράσινο στις πλατείες με τη δημιουργία  παρτεριών και τη φύτευση δέντρων και λουλουδιών. Παράλληλα, βελτιώθηκε ο φωτισμός με νέο φωτισμό LED. Επιπλέον, δημιουργήθηκαν  κεκλιμένα επίπεδα για την εξυπηρέτηση πρόσβασης ΑΜΕΑ, γονιών με καροτσάκια, ποδηλάτων κλπ. Επίσης, στην πλατεία Γοργοποτάμου δημιουργήθηκε νέα παιδική χαρά με σύγχρονες προδιαγραφές.

Στην περίπτωση των πλατειών Θρυλορίου και Ροδίτη οι παρεμβάσεις σεβάστηκαν τα Ηρώα των οικισμών.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024