Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
MY GREECE: Η Δέσποινα Βανδή μας ξεναγεί με την Έλλη Κοκκίνου στη Λευκάδα

MY GREECE: Η Δέσποινα Βανδή μας ξεναγεί με την Έλλη Κοκκίνου στη Λευκάδα

Οι δύο τραγουδίστριες μας ταξιδεύουν στο Πόρτο Κατσίκι, στη Μονή Φανερωμένης και στο Κάστρο της Αγίας Μαύρας.

Στη Λευκάδα θα ταξιδέψουμε αυτό το Σαββατοκύριακο (5-6/6) μέσω του «My Greece». Η Δέσποινα Βανδή παρέα με την Έλλη Κοκκίνου θα βρεθούν στη «μάγισσα του Ιονίου» και θα μας ξεναγήσουν στα σοκάκια του νησιού και τις παραλίες με πολλά γέλια, χορό και μουσική.

Η βόλτα τους θα ξεκινήσει μελωδικά από την αρχιτεκτονικά ιδιαίτερη πόλη της Λευκάδας με κανταδόρους και μουσική από τη δεύτερη αρχαιότερη φιλαρμονική της χώρας. Θα μαγειρέψουν παραδοσιακή λαδόπιτα και γλυκόξινο σοφιγάδο, θα θαυμάσουν την παραδοσιακή φορεσιά της νύφης με επιρροές από τη Βενετία και θα μάθου τα βήματα του χορού της πεθεράς.

Επίσης, θα επισκεφτούν την ιδιωτική εκκλησία του εθνικού ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη. Στη διάσημη παραλία Πόρτο Κατσίκι, η Δέσποινα και η Έλλη θα γίνουν και πάλι παιδιά και θα απολαύσουν τα πανέμορφα νερά και τα κύματα του Ιονίου.

Η περιήγηση θα συνεχιστεί την Κυριακή 6 Ιουνίου με τους κρυμμένους θησαυρούς της Λευκάδας: ένας καταρράκτης που μας προσκαλέσει για δροσερές βουτιές και ορεινά χωριά με ιδιαίτερη λαογραφία, όπως η Καρυά με το περίφημο καρσάνικο κέντημα. Στο οροπέδιο του Αγίου Δονάτου θα μαγειρέψουν παραδοσιακά τις περίφημες φακές Εγκλουβής με νερό από το πηγάδι.

Η Δέσποινα Βανδή και η Έλλη Κοκκίνου θα ξεναγηθούν ακόμη από τον ηγούμενο Νικηφόρο στην ιστορία της Μονής Φανερωμένης και της θαυματουργής εικόνας, που είναι προστάτιδα των Λευκαδίων πριν θαυμάσουν από κοντά τα διάσημα νησάκια της Λευκάδας, τον Σκορπιό του Αριστοτέλη Ωνάση και τη Μαδουρή του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη. Μια θαλασσινή βόλτα στα Πριγκηπονήσια και το Μεγανήσι θα αποδειχθεί γεμάτη εκπλήξεις για τη Δέσποινα και την Έλλη, με κατάφυτα νησάκια, υπέροχα νερά, ερημικές παραλίες και παιχνίδι με δελφίνια.

Η απογευματινή βόλτα στο Κάστρο της Αγίας Μαύρας και την παραλία της Λευκάδας θα έχει μια αύρα ρομαντισμού άλλης εποχής.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024