
Ιταλία: Αυτό το αόρατο άγαλμα κοστίζει18.000 δολάρια
Το «άγαλμα» απεικονίζεται σε 1.5 επί 1.5 μέτρα ύψος και πλάτος και υποτίθεται ότι πρέπει να εκτίθεται σε ιδιωτικό χώρο μακριά από αντανακλάσεις τους φωτός και συνθήκες του κλίματος.
Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Ιταλία η πώληση ενός αόρατου γλυπτού του καλλιτέχνη Σαλβατόρε Γκαράου, αντί 18.000 ευρώ.
Σημειώνεται πως το γλυπτό που φέρει την ονομασία “Io Sono” (εγώ είμαι), όπως εξηγεί ο καλλιτέχνης «δεν είναι απλά σε υλική μορφή. Είναι κενό» ενώ ο 67χρονος πρόσθεσε:
«Το κενό δεν είναι κάτι περισσότερο από ένα διάστημα γεμάτο από ενέργεια. Σύμφωνα με την αρχή αβεβαιότητας του Heisenberg, τίποτα δεν έχει «βάρος». Επομένως, έχει ενέργεια που συμπυκνώνεται και μετατρέπεται σε σωματίδια. Μοιάζει πολύ με το πώς “διαμορφώνουμε έναν θεό που δεν έχουμε ξαναδεί”».
Το «άγαλμα» απεικονίζεται σε 1.5 επί 1.5 μέτρα ύψος και πλάτος και υποτίθεται ότι πρέπει να εκτίθεται σε ιδιωτικό χώρο μακριά από αντανακλάσεις τους φωτός και συνθήκες του κλίματος.
Ακόμα κι αν δεν είναι ορατό και κανείς δεν μπορεί να το δει, το άγαλμα υπάρχει και μάλιστα ο Garau έδωσε και πιστοποιητικό ελέγχου ταυτότητας στον αγοραστή.
- Axios: Παράταση εκεχειρίας 60 ημερών – Τι περιλαμβάνει το σχέδιο συμφωνίας Ιράν με ΗΠΑ
- Euroleague: Πάνοπλος ο Ολυμπιακός στο ραντεβού με την κούπα μέσα στο κατακόκκινο ΟΑΚΑ!
- Η «χαλαρή» προπόνηση που κάνει καλό στην καρδιά
- Πανελλαδικές 2026: Στην τελική ευθεία οι μαθητές – Τι πρέπει να προσέξουν – Το πρόγραμμα των εξετάσεων
- Συντάξεις: «Τσουχτερό» το κόστος των πλασματικών ετών ασφάλισης
- Ο Κώστας Μακεδόνας στην Ταράτσα του θεάτρου Λαμπέτη


