Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Ο Ερντογάν έκανε τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κοροναϊού

Τουρκία: Ο Ερντογάν έκανε τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κοροναϊού

Επίθεση αντιπολίτευσης και Twitter κατά Ερντογάν για τις... τρεις δόσεις εμβολίου για τον κοροναϊό.

Σάλος έχει προκληθεί στην Τουρκία μετά την αποκάλυψη ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έλαβε τρίτη δόση (!) από το εμβόλιο κατά του κοροναϊού, την ώρα που 50 εκατ. πολίτες περιμένουν ακόμη να κάνουν την πρώτη δόση…

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Τουρκίας γνωστοποίησε ο ίδιος ότι έχει λάβει τρεις δόσεις του εμβολίου, προκαλώντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και των χρηστών του Twitter. «Έλεγξα αν υπήρξε αύξηση των επιπέδων των αντισωμάτων μου. Έφθασα τις 2.160 (μονάδες ανά χιλιοστόμετρο), δόξα τω Θεώ», είπε στο κρατικό δίκτυο TRT.

O Eρντογάν έλαβε την πρώτη δόση του κινεζικού εμβολίου Sinovac στις 14 Ιανουαρίου και ήταν ένα από τα πρώτα άτομα στη χώρα που εμβολιάστηκε. Στη συνέχεια έλαβε μία δεύτερη δόση, πάλι με το Sinovac, στις 11 Φεβρουαρίου και χθες αποκάλυψε ότι έκανε και μια τρίτη δόση στις 10 Μαρτίου. Ο ίδιος δεν επιβεβαίωσε εάν η τρίτη δόση ήταν με το σκεύασμα της Sinovac ή της Pfizer-BioNTech, το οποίο χορηγείται και στην Τουρκία.

Η πορεία των εμβολιασμών στην Τουρκία

Σημειώνεται πως πάνω από 29,25 εκατ. δόσεις εμβολίων έχουν χορηγηθεί από την έναρξη της εμβολιαστικής εκστρατείας τον περασμένο Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα, πάνω από 16,6 εκατ. πολίτες έχουν λάβει την πρώτη δόση, τουλάχιστον 12,5 εκατ. έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, αλλά σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ η χώρα αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα έλλειψης εμβολίων.

Πριν μερικές μέρες, ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά ανακοίνωσε ότι αναμένονται μέχρι τα μέσα Ιουνίου 12 εκατ. δόσεις του εμβολίου των Pfizer / BioNTech.

Επίθεση από την αντιπολίτευση

Το θέμα με τον εμβολιασμό του Ερντογάν συζητήθηκε στην τουρκική βουλή.

Ο βουλευτής του Ρεπομπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Οζγκιούρ Οζέλ ρώτησε από πού απέκτησε ο Ερντογάν το δικαίωμα να λάβει επιπλέον δόσεις του εμβολίου, όταν ακόμη και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας δεν μπορούσαν να το κάνουν. «Πρέπει να δώσετε μια εξήγηση, αν κάνατε το εμβόλιο στο τέλος του 2020, όταν το εμβόλιο δεν ήταν διαθέσιμο σε κανέναν στη χώρα» ρώτησε ο Οζέλ στη βουλή.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της CHP, Ενγκίν Οζκότς σε ένα tweet καυτηρίασε την κατάσταση: «Στους πολίτες ούτε μία δόση και στον Ερντογάν τρεις δόσεις εμβολίου…».

Στο χορό των επικρίσεων και ο πρόεδρος του Συλλόγου Λοιμωξιολόγων στην Τουρκία, Μεχμέτ Τσεϊχάν: «Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει εφαρμογή της τρίτης δόσης του εμβολίου», τόνισε σημειώνοντας ότι αρμόδιες Αρχές ακόμη δεν έχουν απαντήσει στο σχετικό αίτημα για έξτρα δόση των υγειονομικών.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024