Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έρχεται το πρώτο φεστιβάλ με βιβλία και μπίρες στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Έρχεται το πρώτο φεστιβάλ με βιβλία και μπίρες στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Ενδιαφέρουσες συζητήσεις, αγαπημένα πρόσωπα της Αθήνας και μπίρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού

Από τις 4 έως τις 6 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το Books’n’Beer Kypseli Fest, στη στοά τη Δημοτικής Αγοράς, στη Φωκίωνος Νέγρη 42. Το φεστιβάλ διοργανώνουν οι εκδόσεις-βιβλιοπωλείο Red’n’Noir και θα περιλαμβάνει μπαζάρ, συζητήσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, εκδηλώσεις και φυσικά μπίρες.

Το τριήμερο πρόγραμμα του φεστιβάλ θα έχει τέσσερις άξονες εκδηλώσεων, 17 παρουσιάσεις βιβλίων, 27 εκδόσεις, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να βρουν εκατοντάδες τίτλους βιβλίων.
Η έκθεση των εκδόσεων θα πραγματοποιείται την Παρασκευή από τις 15.00 έως τις 23.00, το Σάββατο και την Κυριακή από τις 11 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.

Θεματικοί άξονες των βιβλιοπαρουσιάσεων θα είναι οι εξής:

-Covid-19
-200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση
-φεμινιστική γραφή
-ελληνική λογοτεχνία του δεύτερου lockdown

Το Red n Noir εξηγεί το project:

«Η ιδέα αυτή προέκυψε από την πραγματική ανάγκη του κόσμο που συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με το βιβλίο, είτε ως συγγραφέας, είτε ως εκδότης, είτε ως αναγνώστης. Υπάρχει ανάγκη να βρεθούμε από κοντά και να συζητήσουμε γύρω από το βιβλίο και τους προβληματισμούς μας. Σε αυτήν τη λογική άλλωστε έχει στηθεί και το μαγαζί του Red ‘n Noir, στο ότι δηλαδή το βιβλίο δεν αφορά ένα βαρύ, διανοούμενο και απρόσιτο κόσμο, αλλά στο πώς μπορούμε να συζητάμε γύρω απ’ αυτά τα ζητήματα πίνοντας την μπύρα μας και κουβεντιάζοντας. Έτσι λοιπόν θέλουμε να είναι και οι μέρες του φεστιβάλ.

Η τοποθεσία που επιλέξαμε να διεξαχθεί όλο αυτό, ευνοεί πολύ σε σχέση με τα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν σήμερα. Η στοά είναι ανοιχτή και θα φιλοξενήσει περιορισμένο αριθμό ατόμων ώστε να μη προκληθεί συνωστισμός. Οι πάγκοι θα έχουν αποστάσεις και οι εκδηλώσεις συγκεκριμένο αριθμό καθήμενων. Ευτυχώς, τα ηχεία θα δίνουν τη δυνατότητα και στους ανθρώπους που θα βρίσκονται έξω, να ακούν τις ομιλίες.

Είναι σημαντικό να έρθουμε ξανά σε επαφή τόσο με το βιβλίο, όσο και μεταξύ μας. Υπήρξε μια περίοδος, Νοέμβρη-Δεκέμβρη, που επειδή ήταν ανοιχτά μόνο τα βιβλιοπωλεία ευνοήθηκαν σε σχέση με άλλους τομείς. Παρόλα αυτά, δεν παύει και το βιβλίο να παραμένει ένα εμπόρευμα και όπως όλα τα εμπορεύματα γνώρισε μια οπισθοδρόμηση. Αυτό που παρατηρήσαμε είναι ότι οι καινούργιες εκδόσεις γενικά δεν τράβηξαν.»

Όταν τα βιβλιοπωλεία είναι κλειστά, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να δεις και να πιάσεις το βιβλίο, οι πωλήσεις πέφτουν. Το βιβλίο θέλει μια τριβή, γι’ αυτό τον λόγο πιστεύουμε πως φύγανε περισσότερα κλασσικά βιβλία, που ο κόσμος τα ήξερε από πριν.

Σας περιμένουμε λοιπόν την Παρασκευή 15:00- 23:00, το Σάββατο 11:00-23:00 και την Κυριακή 11:00-21:00, με όλους του εκδότες, πίσω από τον πάγκο των εκδόσεων τους».

Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024