Φέτος στον διαγωνισμό ATHENA συμμετέχουν 570 ελαιόλαδα απ’ όλον τον κόσμο, τα οποία θα δοκιμάσουν και θα αξιολογήσουν 25 κριτές από 12 χώρες.

Με ρεκόρ συμμετοχών ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται στις 5 Ιουνίου στη Λέσβο ο διαγωνισμός ελαιολάδου ATHENA. Πρόκειται για την 6η φορά που ο διεθνής διαγωνισμός με έδρα την Ελλάδα και με διεθνή κριτική επιτροπή θα διεξαχθεί σε μία από τις πολλές εμβληματικές ελαιοκομικές περιοχές της πατρίδας μας.

Φέτος στον ATHENA συμμετέχουν 570 ελαιόλαδα απ’ όλον τον κόσμο, τα οποία θα δοκιμάσουν και θα αξιολογήσουν 25 κριτές από 12 χώρες. Οι εμπειρογνώμονες που απαρτίζουν τη διεθνή κριτική επιτροπή προέρχονται από Αργεντινή, Βραζιλία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Μαρόκο, Πορτογαλία, Τουρκία και, φυσικά, Ελλάδα· τα ελαιόλαδα προέρχονται από 24 χώρες του βορείου και του νοτίου ημισφαιρίου, το 52% ελληνικά και το 48% ξένα. Η αύξηση των συμμετοχών σε σχέση με πέρυσι είναι της τάξης του 30%, ενώ ανάμεσα στους συμμετέχοντες βρίσκονται πολλά από τα πιο γνωστά και καλύτερα ελαιόλαδα της υφηλίου.

Ο διαγωνισμός ATHENA οργανώνεται κάθε χρόνο σε μία διαφορετική ελαιοπαραγωγική περιοχή της Ελλάδας. Η Λέσβος, με τα 11 εκατομμύρια ελαιόδεντρα, τις γηγενείς ποικιλίες ελιάς Κολοβή και Αδραμυτινή και την απαράμιλλη παράδοση στη βιομηχανική παραγωγή ελαιολάδου, ήταν φυσική επιλογή για την τέλεση του διαγωνισμού, το δε πρόγραμμά του επιφυλάσσει στους κριτές μία πολύπλευρη γνωριμία με την τεράστια παράδοση του νησιού στην ελαιοκαλλιέργεια και την ελαιοπαραγωγή.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr