Νέο πρωτοποριακό σύστημα τιμολόγησης τριφυλλιού με βάση την πρωτεΐνη
Σε νέο πρωτοποριακό συμβόλαιο πώλησης τριφυλλιού με βάση την πρωτεΐνη προχωρά ο Συνεταιρισμός «ΘΕΣγη» με τον Συνεταιρισμό Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας «ΓΑΛΑ ΕΛΑΣΣ».
Σε νέο πρωτοποριακό συμβόλαιο πώλησης τριφυλλιού με βάση την πρωτεΐνη προχωρά ο Συνεταιρισμός «ΘΕΣγη» με τον Συνεταιρισμό Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας «ΓΑΛΑ ΕΛΑΣΣ».
Οι δύο Συνεταιρισμοί του νομού Λαρίσης, με την επιστημονική συνδρομή του τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, και πιο συγκεκριμένα του επίκουρου καθηγητή Ανδρέα Φώσκολου, προχώρησαν στην σύναψη συμβολαίου στο οποίο η τιμολόγηση του τριφυλλιού θα γίνεται με βάση την πρωτεΐνη.
Οι συνεχιζόμενες προσπάθειες των δύο Συνεταιρισμών για την παραγωγή προϊόντων με άριστες ποιοτικές προδιαγραφές και το επιστημονικό ενδιαφέρον των μελών του εργαστηρίου Ζωοτεχνίας-Εκτροφής Μηρυκαστικών Ζώων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οδήγησαν στη διεξαγωγή έρευνας με στόχο τον προσδιορισμό της οικονομικής αξίας του σανού μηδικής στα σιτηρέσια αγελάδων και αιγοπροβάτων γαλακτοπαραγωγής με βάση την χημική του σύσταση (Ολικές αζωτούχες και κυτταρικό τοίχωμα-NDF). Η προσπάθεια δικαιότερου προσδιορισμού της τιμής του σανού μηδικής συνεχίζεται έτσι ώστε να ληφθεί υπόψη και η πεπτικότητά του.
Ο Συνεταιρισμός Αγροτών Θεσσαλίας «ΘΕΣγη» συνεχίζει να εξελίσσει το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας για την καλλιέργεια μηδικής, η οποία αποτελεί από τα σπουδαιότερα κτηνοτροφικά φυτά για την παραγωγή σανού.
Για τρίτη συνεχή χρονιά ανταποκρινόμαστε με μεγάλη επιτυχία στη ζήτηση της αγοράς, ανέφερε ο κ. Βαγγέλης Παναγιώτου Αντιπρόεδρος του «ΘΕΣγη» καθώς οι συνεργαζόμενοι συνεταιρισμοί και οι κτηνοτροφικές μονάδες τις προηγούμενες χρονιές έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένες. Φέτος σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στοχεύουμε στην παραγωγή ενός ποιοτικού προϊόντος, με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά που η τιμή του θα διαμορφώνεται βάσει της περιεκτικότητας του σε πρωτεΐνη. Με τον τρόπο αυτό τα μέλη του Συνεταιρισμού και οι συνεργαζόμενοι παραγωγοί θα εστιάσουν στην ποιότητα των προϊόντων τους και οι κτηνοτρόφοι θα προμηθεύονται ζωοτροφές υψηλής θρεπτικής αξίας.
Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας «Γάλα Ελάςς» κ. Γιώργος Μηλιώνης δήλωσε ότι βασικός στόχος του Συνεταιρισμού αποτελεί η διασφάλιση της ποιότητας της παραγωγής θέτοντας αυστηρά κριτήρια στην παραγωγική διαδικασία. Προϋπόθεση της επίτευξης του στόχου αποτελεί η προμήθεια σιτηρεσίων από αξιόπιστους προμηθευτές που εμπορεύονται και παράγουν ζωοτροφές υψηλής θρεπτικής αξίας. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε την ανταγωνιστικότητα μας και παράγουμε αγνά ποιοτικά προϊόντα.
- Η Porsche ενδέχεται να περικόψει 4.000 θέσεις εργασίας, πέρα από αυτές που είχαν ήδη ανακοινωθεί
- «Σκάνδαλο στο Μουντιάλ»: Η κόκκινη κάρτα του Μπαλογκάν ακυρώθηκε μετά από τηλεφώνημα του Τραμπ στον Ινφαντίνο
- Γαλλία: Διάρρηξη στο μουσείο Λαλίκ – Εκλεψαν κοσμήματα «μερικών εκατομμυρίων» ευρώ
- Τουρκία: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ – Στις 8 Ιουλίου η συνεδρίαση των ηγετών
- Βραζιλία-Νορβηγία 1-2: Ο Χάαλαντ σκόρπισε την Σελεσάο και οι «Βίκινγκ» έγραψαν ιστορία – Σούπερ βόμβα! (vid)
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινές δυνάμεις δολοφόνησαν 16χρονο Παλαιστίνιο – Το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μία εβδομάδα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Μία λύση – ανάσα
- Γάλλος ποδηλάτης που έκανε το γύρο της Ευρώπης βρέθηκε λόγω… GPS σε καταυλισμό στο Μενίδι, όπου τον λήστεψαν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442