Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βλάχος: «Χρειαζόμαστε το τέλειο ματς, οι πρόεδροι έχουν μεγάλα σχέδια για τον Ολυμπιακό!»

Βλάχος: «Χρειαζόμαστε το τέλειο ματς, οι πρόεδροι έχουν μεγάλα σχέδια για τον Ολυμπιακό!»

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για την πρώτη «μάχη» στο Φάιναλ 8 στο Βελιγράδι με την Μπαρτσελονέτα και ο προπονητής της ομάδας Θοδωρής Βλάχος αναλύει τον δύσκολο δρόμο των ερυθρολεύκων. Τι λέει για τη νέα ομάδα που ήδη δημιουργείται και την στήριξη Μαρινάκη και Κουντούρη.

Στο ραντεβού των καλύτερων ξανά ο Ολυμπιακός. Πιστός στη συνήθεια που έγινε λατρεία. Ο κορυφαίος ελληνικός σύλλογος ζει σε ρυθμούς Πόλο ξανά με τους νταμπλούχους Ελλάδας να ετοιμάζονται για την δύσκολη αποστολή στο Βελιγράδι όπου διεξάγεται το Φάιναλ 8 του Champions League.

Λίγο καιρό μετά τον θρίαμβο των κοριτσιών του Ολυμπιακού, οι άνδρες του Πειραϊκού συλλόγου έχουν μπροστά τους μια ακόμη πρόκληση. Ίσως η πιο… επικίνδυνη αποστολή μιας ομάδας που έχει μάθει να ζει στα δύσκολα και να κατορθώνει να εκπλήσσει όλη την Ευρώπη. Μιας ομάδας που ετοιμάζεται να τα δώσει όλα αποδεχόμενη τον ρόλο του αουτσάιντερ απέναντι στην ισχυρή Μπαρτσελονέτα που την περιμένει το βράδυ της Πέμπτης.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Θοδωρής Βλάχος μίλησε στο «10» για το δύσκολο έργο που έχει η ομάδα του στο Φάιναλ 8 και την πρώτη «μάχη» απέναντι στην ομάδα της Βαρκελώνης.

«Θα δείτε έναν Ολυμπιακό που θα προσπαθήσει να υπερβάλει εαυτό στα παιχνίδια που έχουμε. Χρειαζόμαστε το τέλειο παιχνίδι απέναντι στην Μπαρτσελόνα που είναι ο πρώτος μας αντίπαλος την Πέμπτη. Αν το κάνουμε μπορούμε να πούμε πως έχουμε ελπίδες να πετύχουμε κάτι καλό. Είναι αλήθεια πως φέτος δεν πάμε με την δυναμική των προηγούμενων χρόνων. Σίγουρα το πρώτο ματς είναι το κρίσιμο, αν περάσουμε απέναντι στο φαβορί που είναι η Μπαρτσελόνετα τότε θα πάρουμε και ψυχολογία και θα πάμε διαφορετικά στη συνέχεια, αλλιώς θα έχουμε δύο ματς κατάταξης. Η Ισπανική ομάδα είναι το φαβορί και αυτό σημαίνει πως θα έχει και την μεγαλύτερη πίεση» τονίζει αρχικά ο «στρατηγός» του Ολυμπιακού που τον έχει οδηγήσει σε μεγάλες βραδιές όλα αυτά τα χρόνια.

«Το τελευταίο διάστημα είχαμε πολλά παιχνίδια, έχουμε αφήσει πίσω μας τα προβλήματα λόγω της κατάστασης που επικρατεί, έχουμε βρει ρυθμό, είχαμε 2-3 τραυματισμούς όμως πιστεύω πως θα είμαστε καλά και έτοιμοι για τους αγώνες» συμπληρώνει ο Θοδωρής Βλάχος που αντιμετωπίζει ρεαλιστικά αυτό που περιμένει τον Ολυμπιακό αλλά προειδοποιεί…

«Η εμπειρία μας σε διοργανώσεις μεγάλες παίζει ρόλο όμως η αλήθεια είναι πως αυτή την φορά σε αυτό τον τομέα δεν υπερτερούμε. Υπάρχουν παιδιά που δεν έχουνε ξαναπαίξει σε τελική φάση και σε Φάιναλ 8, η Μπαρτσελονέτα από την άλλη αποτελείται από το 90% της Εθνικής Ισπανίας, φέτος υπερτερεί σε εμπειρία και διαχείριση από εμάς. Εμείς ποντάρουμε στον ενθουσιασμό που θα έχουμε και στο γεγονός ότι δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Χρειάζεται να κάνουμε ένα μεστό παιχνίδι, πειθαρχημένο και καλό αμυντικά. Αν κρατήσουμε χαμηλά το σκορ μπορούμε να ελπίζουμε».

Το μυαλό όλων στον Ολυμπιακό βρίσκεται στην διοργάνωση που έχει αυτή την εβδομάδα μπροστά του ο σύλλογος. Με την κρυφή ελπίδα πως παρότι οι πιθανότητες δεν είναι μαζί του, θα μπορέσει να διακριθεί. Θα κρατήσει ψηλά για μια ακόμη χρονιά την ελληνική σημαία. Ένας Ολυμπιακός που έχει ήδη βάλει τις βάσεις για το επόμενο Φάιναλ 8 με στόχο εκεί να βρίσκεται ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Η Dream team που έχει ήδη δημιουργηθεί άλλωστε με παίκτες παγκόσμιας κλάσης όπως ο Φιλίποβιτς είναι ικανή για μεγάλα πράγματα.

Για τον Θοδωρή Βλάχο βεβαίως προέχει το τώρα, αναγνωρίζοντας βεβαίως τα μεγάλα πλάνα των ανθρώπων που κρατάνε πανίσχυρο τον Ολυμπιακό. Τον ηγέτη του συλλόγου Βαγγέλη Μαρινάκη και τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Μιχάλη Κουντούρη.

«Αυτή την στιγμή το μυαλό μας είναι στη διοργάνωση που έχουμε μπροστά μας. Αυτό που σίγουρα μπορούμε να πούμε είναι πως οι πρόεδροι μας ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Μιχάλης Κουντούρης έχουν μεγάλα σχέδια για την ομάδα μας και εμείς οφείλουμε να τους ακολουθήσουμε. Είναι νωρίς να μιλήσουμε για την επόμενη χρονιά και την ομάδα που χτίζεται ήδη όπως ξέρετε καθώς έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις, όμως σίγουρα φαίνεται πως μπορούν να γίνουν σπουδαία πράγματα και ο κόσμος να δει μεγάλους αθλητές και μια ομάδα που θα προσπαθήσει για το καλύτερο. Τώρα όμως το μυαλό μας είναι στο Φάιναλ 8 που έχουμε μπροστά μας».

Πηγή: to10.gr

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024