Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: «Της έκανε φλερτ» - Αρνείται τις κατηγορίες ο 55χρονος που προσπάθησε να αρπάξει 16χρονη

Θεσσαλονίκη: «Της έκανε φλερτ» – Αρνείται τις κατηγορίες ο 55χρονος που προσπάθησε να αρπάξει 16χρονη

«Μια χαρά είσαι 16 χρονών κουκλίτσα, έλα να σε πάω εγώ στο σχολείο με το αυτοκίνητο», έλεγε ο 55χρονος στην ανήλικη.

Αναστάτωση επικρατεί στη Θεσσαλονίκη μετά την απόπειρα αρπαγής μιας 16χρονης από 55χρονο, την ίδια ώρα που παρόμοιο περιστατικό συνέβη και στη Ραφήνα.

Η 16χρονη κοπέλα αναγνώρισε τον 55χρονο άνδρα που της ζητούσε να μπει στο αυτοκίνητό του, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας.

Λίγες ώρες μετά την αναγνώρισή του από τη 16χρονη μαθήτρια, ο 55χρονος που φέρεται να προσπάθησε να την απαγάγει, πέρασε την πόρτα των δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης, όπου μάλιστα δήλωσε πως είναι καθηγητής επαγγελματικού λυκείου.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν όταν η νεαρή κοπέλα μπερδεύτηκε καθώς πήγαινε στο σχολείο και ζήτησε βοήθεια για να βρει τον δρόμο της. Η ατυχία της ήταν πως δεν πρόλαβε το λεωφορείο που έπαιρνε συνήθως. Πήρε ένα άλλο δρομολόγιο, με αποτέλεσμα να κατέβει σε μια στάση που δεν γνώριζε.

Έτσι, μπήκε στο πρώτο μαγαζί που βρήκε μπροστά της για να ρωτήσει πως θα φθάσει στον προορισμό της.

Μέσα βρισκόταν ως πελάτης ο 55χρονος που προθυμοποιήθηκε να την πάει εκείνος στο σχολείο με το αυτοκίνητό του. Η 16χρονη αρνήθηκε, αλλά εκείνος βρέθηκε λίγο αργότερα μπροστά της καθώς φέρεται να την παρακολουθούσε στα στενάκια πιέζοντάς την να μπει στο αυτοκίνητο.

Συγκλονίζει ο πατέρας της

Ο πατέρας του κοριτσιού περιγράφει στο MEGA την στιγμή που το παιδί του βρίσκεται αντιμέτωπο με τον 55χρονο.

«”Μια χαρά είσαι 16 χρονών κουκλίτσα, έλα να σε πάω εγώ στο σχολείο με το αυτοκίνητο”. Προχώρησε το παιδί να φύγει προς το σχολείο και σε ένα στενάκι μέσα την ακολούθησε με το αυτοκίνητο και την πίεσε για να μπει στο αυτοκίνητο λεκτικώς και πιο επιτακτικά. Το παιδί αρνήθηκε γύρισε προς τα πίσω, έφυγε πάλι στον κεντρικό τον δρόμο και μπήκε στο καφέ που ήταν τα παιδιά εκεί οι σερβιτόροι και με πήρε τηλέφωνο μετά να πάω να την πάρω» ανέφερε.

«Το τρόμαξε πάρα πολύ το παιδί, φοβήθηκε πάρα πολύ το παιδί. Έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε να κάνει, τα μιλάμε τα παιδιά συνέχεια, ήμασταν από τις 6 το απόγευμα, ήμασταν το πρωί βασικά αρχικά στο τμήμα Συκεών μέχρι τις 11 η ώρα δώσαμε καταθέσεις και εγώ και το παιδί και μετά μας έκλεισαν ραντεβού 6 η ώρα στο αστυνομικό μέγαρο να πάμε για να κάνει κάποια αναγνώριση σε φωτογραφίες υπόπτων κτλ.

»Πήγαμε στις 6 και τελικά καταλήξαμε να φύγουμε στις 12 η ώρα αφού τον συλλάβανε, τον φέρανε εκεί και τον αναγνώρισε το παιδί μαζί και άλλες δύο κοπέλες που είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά αρχές Μαΐου».

Σωτήρια η άμεση αντίδραση

Κάμερες ασφαλείας του καταστήματος κατέγραψαν το πρόσωπό του. Αυτό το υλικό, η άμεση αντίδραση του κοριτσιού και των αστυνομικών έφεραν αποτέλεσμα μέσα σε ελάχιστες ώρες.

Καταλυτικό ρόλο στον εντοπισμό του 55χρονου έπαιξε η κίνηση του πατέρα της κοπέλας να δημοσιοποιήσει εικόνες από κάμερες ασφαλείας του φερόμενου δράστη, κάτι που κινητοποίησε και άλλες δύο 20χρονες στην περιοχή των Πεύκων που επίσης τον καταγγέλλουν πως τις παρενόχλησε σεξουαλικά.

Στο πρόσωπό του αναγνωρίσαν και δυο 20χρονες εκείνον που τις είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά αρχές Μαΐου στην περιοχή των Πεύκων.

«Προφανώς μέσα σε ένα μήνα όταν το κάνει τρεις φορές, σε τρεις διαφορετικές κοπέλες, μάλλον θα είχε και παρελθόν δεν ξέρω, δεν μπορώ να ξέρω, σίγουρα θα είχε μέλλον αν δεν τον πιάνανε».

«Της έκανε φλερτ»

Εντελώς διαφορετικά περιγράφει όμως όσα έγιναν η πλευρά του 55χρονου που αρνείται τις κατηγορίες.

Οι γονείς, μετά τις αποκαλύψεις είναι ανάστατοι και περιμένουν την απόφαση της δικαιοσύνης μετά την αστραπιαία αντίδραση της αστυνομίας που εντόπισε τον 55χρόνο λίγες ώρες μετά την καταγγελία.

Διαφορετική γνώμη έχει και ο δικηγόρος του 55χρονου, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά που τρομοκράτησε το κορίτσι ως «άγαρμπο φλερτ».

«Ήταν κάτι ξαφνικό, ακόμα και τώρα δεν έχω λάβει πλήρη γνώση της δικογραφίας. Δεν αρνούμαστε την κοινωνική διάσταση, αλλά τα δικαστήρια κρίνουν την ποινική διάσταση. Μια φιλοφρόνηση, ένα φλερτ προσπάθησε να κάνει επιθετικό και άγαρμπο. Δεν το δικαιολογούμε κοινωνικά. Δεν στρέφομαι εναντίον ούτε των ΜΜΕ, ούτε των γονέων. Λυπάται και ο ίδιος δεν είχε αυτή την πρόθεση. Δεχόμαστε την κοινωνική απαξία της πράξης του…»

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για αύριο, με τον 55χρονο να κατηγορείται για απόπειρα παράνομης βίας και απειλής.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024