Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οργανωμένο έγκλημα: Ατέρμονο το ξεκαθάρισμα λογαριασμών - Πώς εκτελούνται τα συμβόλαια θανάτου

Οργανωμένο έγκλημα: Ατέρμονο το ξεκαθάρισμα λογαριασμών – Πώς εκτελούνται τα συμβόλαια θανάτου

Πιο κρίσιμος στόχος των Αρχών ωστόσο είναι να βρουν ποιος δίνει τις εντολές σε αυτούς τους ανθρώπους που εκτελούν τα συμβόλαια θανάτου.

Σοκ έχουν προκαλέσει οι εν ψυχρώ δολοφονίες που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στην χώρα, ακόμη και μέρα – μεσημέρι, με τους δράστες να αδιαφορούν για τους μάρτυρες που μπορεί να αφήνουν πίσω τους, αλλά και για τις κάμερες ασφαλείας που ενδέχεται να τους καταγράψουν.

Ο Μάιος ήταν ο πιο αιματοβαμμένος μήνας, καθώς σημειώθηκαν, τέσσερα μαφιόζικου τύπου χτυπήματα.

Μόνο μέσα σε 15 ώρες στην Αττική είχαμε δύο εκτελέσεις: αυτή του 32χρονου ποινικού το απόγευμα της Κυριακή στα Σεπόλια μέσα σε καφετέρια και εκείνη του  παλαίμαχου πυγμάχου, Τάσου Μπερδέση, το πρωί της Δευτέρας, στη Βάρη.

Οι επιτελείς της Ελληνικής Αστυνομίας προσανατολίζουν τις έρευνές τους στο «τρίγωνο» Αθήνας – Πάτρας – φυλακών όπου δρα το εγχώριο οργανωμένο έγκλημα, αλλά και η αλβανική μαφία.

Πιο κρίσιμος στόχος των Αρχών ωστόσο είναι να βρουν ποιος δίνει τις εντολές σε αυτούς τους ανθρώπους που εκτελούν τα συμβόλαια θανάτου.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες μυστικές επιχειρήσεις – με τη συμμετοχή της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, των ΟΠΚΕ και άλλων υπηρεσιών σε νυκτερινά κέντρα και άλλους χώρους όπου δραστηριοποιούνται μπράβοι.

Ωστόσο, στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δηλώνουν αδυναμία να εξιχνιάσουν τις αυξημένες κατά παραγγελία δολοφονίες, συμπληρώνοντας ότι ίσως αυτή η κατάσταση συνεχισθεί και χειροτερέψει, με πιο πυκνές δολοφονικές επιθέσεις αν δεν υπάρξει συνολική έρευνα από το ΣΔΟΕ, την Επιτροπή για το ξέπλυμα χρήματος και άλλους ελεγκτικούς φορείς, ώστε να επιτευχθεί διαφορετικού τύπου πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα.

«Υπάρχει θέμα»

«Υπάρχει θέμα με το οργανωμένο έγκλημα», παραδέχτηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα το αντιμετωπίσει, ενώ υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα με την μικρότερη εγκληματικότητα σε όλη την Ευρώπη».

Γεγονός είναι ωστόσο ότι τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ νονών της νύχτας πως δεν έχουν τέλος  και τα συμβόλαια θανάτου εκτελούνται με συχνότητα που σοκάρει, δηλαδή ένα χτύπημα ανά 10 ημέρες.

Ενδεχομένως, να υλοποιείται, μια ανακατανομή δυνάμεων στο χώρο της νύχτας με μαφιόζικα χτυπήματα, να λαμβάνουν χώρα, ακόμη και μέρα μεσημέρι, να συμβαίνουν δίπλα μας, σε κεντρικά σημεία πόλεων και να σημαίνουν κόκκινο συναγερμό στις αστυνομικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι:

«Δεν αποκλείεται να έγινε για να κλείσουν στόματα»

Σημειώνεται ότι το όνομα του Τάσου Μπερδέση ήταν μέσα στα 500 ονόματα του φακέλου Χρυσοχοΐδη για το οργανωμένο έγκλημα που παρέδωσε ο υπουργός στον Άρειο Πάγο.

Το περιστατικό στα Σεπόλια προχθές, με θύμα έναν 32χρονο τον οποίο εκτέλεσαν μέσα σε καφετέρια, δε φαίνεται πως συνδέεται με τη δολοφονία Μπερδέση στη Βάρη.

Ο Τάσος Μπερδέσης φαίνεται πως στο παρελθόν είχε εμπλακεί σε υποθέσεις εκβιασμών, ενώ είχε εντοπιστεί με όπλο που δεν κατείχε νόμιμα.

Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρο Μπαλάσκα,  η δολοφονία του πυγμάχου, «ήταν ένα συμβόλαιο θανάτου πιστοποιημένο και από τη μεθοδολογία του. Μετά το φάκελο που έδωσε ο υπουργός στις δικαστικές αρχές, τους έχει πιάσει όλους μιας πρεμούρα να ξεκαθαρίσουν τις υποθέσεις τους. Δεν γίνεται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, αλλά για να μην ανοίξουν στόματα.

Ο συγκεκριμένος πυγμάχος είχε διάφορες “αμαρτίες” στην πλάτη του, αλλά ήταν σε μια περίοδο ηρεμίας. Οι άνθρωποι αλλάζουν, αλλά δεν μπορούν να τροποποιήσουν ή να σβήσουν το παρελθόν τους. Στη μαφία υπάρχουν κανόνες, όταν παραβιάζονται κάποιοι πεθαίνουν. Οι άνθρωποι αυτοί δεν γερνάνε ποτέ, έχουν ημερομηνία λήξης.

Σίγουρα κάποιες υποθέσεις από το παρελθόν τον κυνηγούσαν, σίγουρα κάποια πράγματα γνώριζε, σίγουρα κάποιοι αισθάνονταν απειλή από τα όσα θα μπορούσε να πει αυτός ο άνθρωπος».

Πώς εκτελούνται τα συμβόλαια θανάτου

Αυτό που γίνεται τώρα, έχει ξαναγίνει στα τέλη της δεκατίας του ’90, σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα: «Υπήρχε έξαρση που φαγώθηκαν οικογένειες ολόκληρες. Εύχομαι να μην πέσει κανένα περιπολικό επάνω σε αυτούς τους αδίστακτους κακοποιούς. Φοβάμαι για τους συναδέλφους. Αυτοί ζουν ανάμεσά μας».

Εξηγώντας πως εκτελούνται τα συμβόλαια θανάτου, ανέφερε ότι υπήρχε μια παλιά πρακτική οι πληρωμένοι εκτελεστές να έρχονται από το εξωτερικό.

«Οι πολίτες δεν είναι ανυπεράσπιστοι. Ανυπεράσπιστοι είναι όσοι είχαν κάποιο παρελθόν και είναι μέσα σε αυτή τη μηχανή και αλέθονται. Παλαιότερα υπήρχε ένας κώδικας ακόμα και σε αυτού του τύπου τις δολοφονίες. Ο κώδικας ήταν ότι όταν υπάρχουν άλλοι μπροστά δεν το κάνουμε. Κάποιοι, για να ξεμπερδεύουν με τη δουλειά, έσπασαν αυτό τον κώδικα και αυτό προβληματίζει.

Μέσω εξοστρακισμού μπορεί να σκοτωθεί ένας αθώος άνθρωπος, ένα παιδί. Υπάρχουν συμβόλαια θανάτου που έχουν εξιχνιαστεί. Το πραγματικό πρόβλημα στα συμβόλαια θανάτου είναι ότι δε γίνεται από ντόπιους κακοποιούς. Έρχονται από αλλού, το κάνουν και φεύγουν, και όλο αυτό κανονίζεται μέσω διαδικτύου», συνέχισε ο ίδιος.

Σημαντικό να βρεθεί ποιος δίνει τις εντολές

Οι κάμερες καταγράφουν το μέσο διαφυγής και το άτομο που έκανε την πράξη. Αν το άτομο διαφύγει από τη χώρα και το μέσο αλλοιωθεί ή εξαφανιστεί, τότε το υλικό από τις κάμερες δεν μας βοηθάει κάπου. Επίσης δεν υπάρχουν παντού κάμερες.

«Ας φανταστούμε το πληρωμένο συμβόλαιο σαν έναν άνθρωπο που έχει πάρει μία πέτρα και την πετάει σε ένα κεφάλι ενός ανθρώπου. Μπορεί να βρούμε την πέτρα, αλλά για εμάς το πιο σοβαρό είναι να βρούμε ποιος δίνει τις εντολές σε αυτούς τους ανθρώπους. Αυτοί που το κάνουν είναι συμπολίτες μας, επιχειρηματίες, κακοποιοί Έλληνες», σημείωσε ο κ. Μπαλάσκας.

Η Ελληνική «Καμόρα» σε αριθμούς:

Η μαφία που δρα στην Ελλάδα, είναι χωρισμένη σε δύο βασικά στρατόπεδα. Ένα συμβόλαιο θανάτου κάθε δύο μήνες εκτελείται με στόχους μέλη της ελληνικής μαφίας τα τελευταία 4 χρόνια. Οι εκτελέσεις γίνονται πια μέρα μεσημέρι…

«Γραφεία ενοικιάσεων εκτελεστών» με υψηλό δολοφονικό… κασέ για τον απώτερο στόχο: Την «μείωση» των ομόσταυλων διεκδικητών του πακτωλού της Μυκόνου και αποδυνάμωση των εγκληματικών φατριών σε μία μετά-lockdown εποχή.

  • 499 ονόματα + ο 39χρονος πυγμάχος στο υπόμνημα που παρέδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Βασίλη Πλιώτα.
  • Οι «Βόρειοι» και «Νότιοι» της GREEK MAFIA
  • Τα στρατόπεδα αυτά είναι χωρισμένα σε 15 φατρίες και 8 υποομάδες
  • Αριθμούν 350 «πρωταγωνιστές» και 250 «βοηθητικούς»

Από το 2009 εώς 2021, σε μία 12ετία εκτελέστηκαν:

  • 45 συμβόλαια θανάτου, δεκάδες απόπειρες

Τα τελευταία 4 χρόνια: 2017-2021

  • 22 δολοφονίες και 6 απόπειρες

Τους τελευταίους 5 μήνες:

  • 5 δολοφονίες
  • 14 συμβόλαια θανάτου με καλάσνικοφ την τελευταία 4ετία

Οι εκτελέσεις έχουν γίνει μέρα μεσημέρι, σε μέρες.. γιορτής, ακόμα και δίπλα από σχολεία.

Οι εγκληματικές οργανώσεις ξεπλένουν το μαύρο χρήματα σε διάφορες δραστηριότητες όπως φούρνους, βενζινάδικα, εταιρείες καφέ, κάβες, κατασκευαστικές εταιρείες, ξενοδοχεία, ακόμα και… φωτοβολταϊκά πάρκα.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024