Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπουργείο Εργασίας: Ένταση και χημικά σε συγκέντρωση

Υπουργείο Εργασίας: Ένταση και χημικά σε συγκέντρωση

Ένταση σε συγκέντρωση οικοδόμων έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Επεισόδια με χημικά σημειώθηκαν νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας έξω από το υπουργείο Εργασίας ανάμεσα σε οικοδόμους και αστυνομικές δυνάμεις.

Σωματεία οικοδόμων πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο όπου έριξαν μπετό στην είσοδο του κτηρίου.

«Σκόνη, πέτρες, λάσπη, όλη μέρα στο γιαπί – Ποτέ δουλειά την Κυριακή»: Με το σύνθημα αυτό συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας έξω από το υπουργείο Εργασίας εργαζόμενοι στις Κατασκευές μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, στέλνοντας μήνυμα απόρριψης του αντεργατικού νομοσχεδίου.

Το αντεργατικό νομοσχέδιο που έρχεται σε συνέχεια των ήδη φωτισμένων νόμων, κατήγγειλε ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. «Έχουν το θράσος οι κυβερνώντες και λένε ότι είμαστε τυχεροί γιατί θα εργαζόμαστε τετραήμερο», σχολίασε και υπογράμμισε ότι την ίδια στιγμή προωθούν τη δεκάωρη δουλειά που θα αμείβεται με «αέρα κοπανιστό».

«Δεν πρόκειται να το αποδεχθούμε αυτό. Και θα παλέψουμε μαζί με άλλους κλάδους ώστε το νομοσχέδιο αυτό να μην έρθει καν στη Βουλή», τόνισε. Δίπλα στα παραπάνω, ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις ρυθμίσεις που θέτουν στο στόχαστρο τα σωματεία και το δικαίωμα στην απεργία.

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας, οι εργαζόμενοι έφτιαξαν επιτόπου μπετό όπου και θέλησαν να τοποθετήσουν στην είσοδο του υπουργείου.

Στη συνέχεια όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε ρίψη χημικών για να διαλύσουν τη συγκέντρωση.

«Στην απεργία θα νεκρώσουν όλα τα γιαπιά και τα εργοτάξια», διαβεβαιώνουν οι εργαζόμενοι που καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 3 Ιούνη.

Πηγή φωτογραφίας: 902.gr

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024