Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Νέα εισαγγελική έρευνα για τα κορονοπάρτι στο ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Νέα εισαγγελική έρευνα για τα κορονοπάρτι στο ΑΠΘ

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας, ζήτησε από την Εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και η έρευνα ανατέθηκε στην αστυνομία.

Νέα εισαγγελική παρέμβαση, η τρίτη σε διάστημα 15 ημερών, για κορονοπάρτι στον χώρο του ΑΠΘ.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή να διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση για δύο υπαίθρια πάρτι που έλαβαν χώρα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση δημοσιεύματα ζήτησε από την εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει έρευνα από την Αστυνομία ώστε να εντοπιστούν οι διοργανωτές και να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες (συνδεόμενες με παραβάσεις των μέτρων για την αποφυγή διασποράς μολυσματικών ασθενειών).

Είχε προηγηθεί, όπως υπενθυμίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την περασμένη εβδομάδα ανάλογη παραγγελία από εισαγγελέα, ύστερα από σχετική καταγγελία πολίτη για δύο πάρτι που διοργανώθηκαν στους χώρους του Ιδρύματος. Στην αναφορά του ο καταγγέλλων επισήμανε την ανάγκη σεβασμού των νοσηλευομένων στα τρία νοσηλευτικά ιδρύματα που γειτνιάζουν με το ΑΠΘ (Γ. Γεννηματάς, Άγιος Δημήτριος και ΑΧΕΠΑ), σημειώνοντας και την ηχορύπανση που υφίστανται τις νυχτερινές ώρες από την οχλαγωγία και την δυνατή μουσική.

Μάλιστα, στην παραγγελία της προς την αστυνομία η εισαγγελική λειτουργός, εκτός από τον εντοπισμό των διοργανωτών, είχε ζητήσει να ενταθούν οι έλεγχοι περιμετρικά του πανεπιστημιακού κάμπους για την αποτροπή ανάλογων εκδηλώσεων όσο διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Η τρίτη εισαγγελική έρευνα, και πρώτη χρονικά, είχε δοθεί στα μέσα του μήνα, πάλι από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας, έπειτα από πάρτι, έξω από την Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024