Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θρίαμβος της Εφές - Πήρε την Ευρωλίγκα (86-81)

Θρίαμβος της Εφές – Πήρε την Ευρωλίγκα (86-81)

Με εξαιρετικούς τους Σειν Λάρκιν και Βασιλιέ Μιτσιτς η Εφές επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 86-81 και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Το άξιζε από πέρυσι η ομάδα του Εργκιν Αταμάν.

Το 2019 είχε φτάσει μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης, ωστόσο ηττήθηκε στις λεπτομέρεις από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Την περασμένη χρονιά η πανδημία του κορωνοϊού σταματήσε την πορεία της προς το τρόπαιο. Την φετινή χρονιά δεν ήθελε να αφήσει την ευκαρία να περάσει ανεκμετάλλευτη. Η Εφές των Λάρκιν και Μιτσιτς επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 86-81 και κατέκτησε την Ευρωλίγκα για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ο MVP της Ευρωλίγκας, παρά το νωθρό του ξεκίνημα σταμάτησε στους 25 πόντους, ενώ ο Αμερικανός στους 21 πόντους. Πάλεψε για τους Μπλαουγκράνα ο συγκινητικός Κόρι Χίγκινς, ο οποίος σημείωσε στους 23 πόντους, ενώ είχε άξιο συμπαραστάτη του Κούριτς, ο οποίος πρόσθεσε άλλους 18. Έσφιξε τα δόντια για να αγωνιστεί ο Νικ Καλάθης, αλλά ο Έλληνας γκαρντ ήταν εμφανώς επηρεασμένος από τον τραυματισμό που αντιμετώπιζε.

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μπορεί να ξεκίνησε καλύτερα αναμέτρηση, μπορεί να έφτασε την διαφορά στο +7 με την λήξη της πρώτης περίοδου (22-15),ωστόσο μετά άφησε τον ρόλο του πρωταγωνιστή στην Εφές. Η τούρκικη ομάδα πραγματοποίησε εξαιρετική δεύτερη περίοδο, με τους Λάρκιν και Πλαις να είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι της αντεπίθεσης. Η Εφές έβρισκε ρυθμό τόσο στην επίθση, όσο και στην άμυνα και έφτασε να προηγείται με 39-36.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν πάτησε το γκάζι στο πόδι. Λάρκιν και Μιτσιτς κατέστρεψαν κάθε αμυντικο πλάνο του Γιασικεβίτσιους, έφτασε την διαφορά στο +11 (41-52) και έδειχνε ότι είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Κάπου εκεί η Μπαρτσελόνα αφυπνίστηκε και με μπροστάρη τους Χίγκινς και Κούριτς επέστρεφε σταδιακά στο παιχνίδι. Ο Μίροτιτς κατάφερε να ισοφαρίσει σε 69-69, και σε αυτό το σημείο ξεκίνησαν να μπαίνουν τα μεγάλα καλάθια.69-72 ο Μίτσιτς, 72-72 ο Χίγκινς, 72-75 ο Λάρκιν. Με την Εφές να μένει πιο ψύχραιμη στο τέλος της αναμέτρησης και τον Σίνγκλετον να βγάζει μεγάλες άμυνες, κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη Ευρωλίγκα στην ιστορία της.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024